Entisten Machine Men -miesten Psychework-bändin debyytti sai teemansa vakavasta sairaudesta

Kuva: Harri Wickstrand

Vuonna 2011 lopettaneessa Machine Menissä kannuksiaan teroittaneet laulaja Antony Parviainen ja kitaristi J-V Hintikka vaikuttavat tätä nykyä kuusikossa nimeltä Psychework. Yhtyeen debyyttialbumi The Dragon’s Year saapuu saataville Ranka-levymerkin kautta 2. syyskuuta.

Edellisen bändinsä hengessä melometallia tarjoilevan levyn teema ei ole kevyimmästä päästä, keskiössä kun on Parviaisen sairastuminen leukemiaan ja sairauden voittaminen.

– On kulunut yli kolme vuotta siitä, kun rustasin Psycheworkin ensimmäiset lauseenrippeet paperille. Aluksi pidin normaalia ”sairaalapäiväkirjaa”, mikä osoittautui huonoksi vaihtoehdoksi, koska en saanut kirjoitettua mitään järkevää, mies kertoo tiedotteessa.

– Sivut ammottivat tyhjyyttään päivä toisensa jälkeen. Sitten aloin kirjoittaa lauseenparsia tunteista, ajatuksista, haaveista ynnä muista lyyrisempään muotoon. Kirjoittelin kaikenlaista, mitä sylki suuhun toi, ja tämä osoittautuikin hyvin terapeuttiseksi ja oli iso osa toivonkipinää.

Terapialevyn julkaisua juhlistetaan keikalla Helsingin Virgin Oilissa 3.9. Seuraavan kerran bändin löytää lauteilta tulevan viikonlopun Dark River -festareilta Kotkasta.

Albumin tiiseriä tässä: