”Epäilin, että en esiinny enää koskaan” – Turmion Kätilöt -laulaja kertoo aivoinfarktistaan tukikampanjassa

Musiikki parantaa aivoterveyttä -kampanjassa on mukana myös Korpiklaani.

Tällä viikolla vietetään Kansainvälistä aivoviikkoa, jonka johdosta Kanta-Hämeen Muistiyhdistys järjestää jo kolmatta vuotta peräkkäin Musiikki parantaa aivoterveyttä -tukikampanjan. Tänä vuonna vahvana teemana on musiikin käyttö työkaluna hoitotyössä.

Kampanjan mannekiineina ja tukijoina toimivat tänä vuonna muun muassa Korpiklaani sekä Turmion Kätilöt. Yhtyeiden haastatteluja tullaan julkaisemaan kampanjaviikon aikana Muistiyhdistyksen Facebook-sivuilla. Viikon aikana kuullaan muun muassa muutama vuosi takaperin aivoinfarktin saaneen Turmion Kätilöt -laulaja MC Raaka Peen mietteitä jälkioireiden kanssa elämisestä.

”Minulla oli pakottava tarve tuolloin tehdä vielä ainakin pari biisiä. Epäilin, että en esiinny enää koskaan. Niitä tehtiin kuin viimeisiä. Sairaalassa syntyi kappaleen Jalopiina ensimmäinen versio. Se oli siinä mielessä erikoinen kappale, että se täytyi tehdä yhdellä silmällä ja muutama minuutti kerrallaan. Jos toisen silmän avasi, näkyi kaikki vähintään kahtena. Usein tunne oli kuin olisi katsonut kaleidoskooppiin”, MC Raaka Pee kertoo.