Eric Cutler: ”Autopsy ei ole muuttunut. Olemme samoja paskiaisia kuin aina ennenkin”

23.12.2017

Severed Survivalin ja Mental Funeralin (1989, 1991) kaltaisista death metal -klassikoistaan muistetun Autopsyn kitaristi-laulaja Eric Cutler muisteli kolmekymmentä vuotta sitten syntyneen yhtyeen alkuaikoja Metal Magdalene with Jet’n haastattelussa.

– Alkujaan bändi oli vain minä ja Chris (Reifert, rummut ja laulu). Ryhdyimme kirjoittamaan biisejä ja jammailemaan vanhempiemme luona aina kuin vain pystyimme, Cutler muistelee.

– Kerran päätimme, että teemme todella raskasta musiikkia, jota kukaan muu ei tuolloin soittanut. Pyysimme ystäväni Eric Eigardin bassoon ja soitimme erilaisissa juhlissa. Homma muutti hieman muotoaan kun Eric lähti bändistä, ja se ajautui pisteeseen, jossa soitimme bileissä joka viikonloppu, ja ne olivat samalla meidän treenimme.

– Nauhoitimme vuonna 1987 ekan demomme, ja todella pian Danny Coralles liittyi mukaan. Siitä kaikki lähti hiljalleen liikkeelle. Ei meillä ollut oikeastaan mitään suunnitelmia. Teimme vain mitä tahdoimme.

Autopsyn ura stoppasi vuoden 1995 Shitfun-albumin jälkeen.

– Teimme hirveän jenkkikiertueen, joka oli suunniteltu huonosti: keikkoja oli siellä sun täällä, niiden välissä oli paljon matkustamista, eikä rundia mainostettu mitenkään. Tein myös typerän päätöksen sekä manageroida että soittaa tuolla kiertueella, ja paloin loppuun parissa viikossa – olin aivan täynnä koko touhua.

– Päätin, että lähden bändistä ennen rundin loppua. Ehkä puolivälissä kiertuetta kerroin kaikille, että olin aivan lopussa, enkä jaksa enää. Mieleni tietysti muuttui parin kuukauden päästä, ja mietin, mitä vittua oikein ajattelin?

– Kun pääsimme kotiin, Autopsyn toiminta oli aika lailla siinä. Kaikilla oli omat juttunsa ja Chris ja Danny työskentelivät jo Abscessin parissa.

Autopsy palasi kehiin vuonna 2009 ja on julkaissut tämän jälkeen kolme kokopitkää albumia. Viimeisin julkaisunsa on noin viikko sitten ilmestynyt Puncturing the Grotesque -ep, jolla soi edelleen tutulta kuulostava Autopsy.

– Voi vittu, Autopsy ei ole muuttunut. Olemme samoja paskiaisia kuin ennenkin, sekä musiikillisesti että ihmisinä. Samaa paskaa tämä on edelleen, Cutler nauraa.

Voit kuunnella koko haastattelun alta.

Lisää luettavaa