”Eturivissä oli vain rikkaita ihmisiä kuvaamassa puhelimillaan” – Bruce Dickinson muistelee syksyllä järjestettyä megafestaria

Power Trip -festivaali oli Iron Maiden -keulahahmon mukaan "omituinen" kokemus.

06.12.2023

Viime lokakuussa järjestettiin Kalifornian Indiossa kolmepäiväinen Power Trip -festivaali, jonka esiintyjäkaartiin kuuluivat Metallica, Iron Maiden, AC/DC, Guns N’ Roses, Judas Priest sekä Tool. Iron Maiden -nokkamies Bruce Dickinson muisteli tätä megatapahtumaa hiljattain brasilialaisen 92.5 Kiss FM -radiokanavan haastattelussa (video artikkelin lopussa) ja totesi festivaalin olleen erikoinen kokemus ja osittain myös hieman pettymys, ainakin mitä tulee yleisöön.

”Power Trip oli meille melko omituinen kokemus. Soitimme hyvin ja annoimme kunnon Maiden-show’n. Emme menneet sinne, että ’Tämä on Power Trip, joten nyt soitetaan vain hittejä’. Ei, me soitimme sen saman setin, jota olemme nyt Somewhere Back in Time -kiertueella (laulajalla taisi mennä kiertueiden nimet sekaisin, sillä nyt menossa oleva on The Future Past ja SBIT oli nimenä vuosien 2008-2009 kiertueella, toim.huom.) soittaneetkin, kuten Death of the Celtsiä. Mutta se oli hieman outoa, koska ihmiset olivat seisoskelleet siellä koko päivän kuumuudessa eikä meillä ollut lämmittelijää. Sinne vaan lavalle kylmiltään. Mielestäni kuulostimme hyvältä, mutta olihan se epätavallinen tilanne”, Dickinson toteaa.

”Omituisinta meille oli se, että koska liput olivat niin kalliita, ne ihmiset, joiden olisi kuulunut olla lavan edessä, olivatkin jossain kaukana takana. Eturivissä oli vain rikkaita ihmisiä kuvaamassa puhelimillaan, mutta ne, joille halusit soittaa, olivat jossain takana. Se oli aika perseestä. Se ei ollut meidän festivaalimme. Ensi vuonna kierrämme Amerikkaa ja eturiviin pääsevät ne, jotka ansaitsevat olla siellä. He ovat oikeita fanejamme.”

Haastattelija kysyy, että tämänkö vuoksi Dickinson heitti Power Tripissä välispiikeissään piikkiä yleisön suuntaan ja kehotti ottamaan mallia eteläamerikkalaisista faneista, jotka ovat tunnetusti hyvin intensiivisiä ja hulluja.

”Jep, koska he ovat niitä todellisia rock ’n’ roll -faneja. Ei mitään poseeraajia, jotka menevät eturiviin, että ’Katsokaa minua, minä maksoin 3000 dollaria lipusta’. Suksikaa vittuun.”

Lisää luettavaa