Everfrostin tuore single on monille melkoinen nostalgiatrippi – ”Lapsuutemme aamut eivät olisi olleet samanlaisia ilman tätä kappaletta”

Pokémon-tunnussävelmän viesti kantaa luihin ja ytimiin asti.

22.09.2022

Kotimainen power metal -yhtye Everfrost julkaisee 11. marraskuuta Frostbites-ep:n, jolla bändi tulkitsee tunnettuja anime-tunnussävelmiä.

Kesällä julkaistu ensimmäinen single, Death Parade -kulttiklassikon avausbiisinä toimiva Flyers, on tänään saanut jatkoa Pokémon-sarjan ensimmäisen tuotantokauden tunnuslauluna tunnetusta Gotta Catch ’em All -kappaleesta. Kappale on samalla myös toiseksi viimeinen Everfrost-biisi, jolla kuullaan ex-laulaja Mikael Saloa yhdessä Yannis Papadopoulosista (Beast in Black), Bini Silvennoisesta (Blame Me!) ja Sara Vanhamäestä (Shereign, ex-Fear of Domination) koostuvan kuoron kanssa.

”Lapsuutemme viikonloppu- ja arkiaamut eivät olisi olleet samanlaisia ilman tätä erinomaista ja eteenpäin katsovaa kappaletta. Pokémon on ollut tavalla tai toisella osa meidän jokaisen elämää: Jope (Salminen, rummut) halusi muodostaa parhaan mahdollisen tiimin Red/Blue-peleissä, Benjille (Klint-Connelly, koskettimet) sarja taas antoi iloa kouluun, Jooselle (Ylianttila, kitara) se avasi portit videopelien maailmaan ja Samuli (Heiskanen, kitara)sanoo Pokémonin olleen hänen koko lapsuutensa. Ja tulihan noita kortteja itsekin kerättyä ja pelattua”, basisti Roi Partanen avaa itsestäänselvän kappalevalinnan taustoja.

”Sen lisäksi, että biisi on mieletön bängeri, sen viesti parhaansa tekemisestä kantaa luihin ja ytimiin. Meidän versiomme pysyy uskollisena alkuperäiselle käyttäen kuitenkin suomalaisen power metalin voimaa tarkoituksenamme tarjota ikimuistoinen nostalgiatrippi!”

Lisää luettavaa