Evergreyn tuore video tarjoaa ensipuraisun uuteen levyyn, jonka teemaan voi samaistua kuka tahansa

28.07.2016

20 vuotta operoinut ruotsalaisryhmä Evergrey julkaisee uuden The Storm Within -albumin 9. syyskuuta. Nokkamies Tom S. Englund kuvailee albumia massiiviseksi ja lupaa, ettei levyltä löydy yhtään täytebiisiä.

– Voin rehellisesti sanoa, ettei minulla ole koskaan ollut näin hyvää fiilistä levystä, Englund ylistää.

Sanoitusten teemat pyörivät aihepiirissä, johon kuka tahansa voi samaistua: menetyksestä, itsensä kokoamisesta ja eteenpäin jatkamisesta.

– Levyä tehdessä ympärilläni tapahtui paljon asioita, jotka liittyivät ihmissuhteisiin. Näin, miten kumppaneita ja rakastettuja menetettiin, näin paljon surua ja murhetta. The Storm Within kertoo oman itsensä löytämisestä ja siitä, miten tuntea itsensä jälleen kokonaiseksi puolikkaan sijaan. Lyriikat pohjautuvat siis jälleen oikeisiin henkilöihin tai tapahtumiin, olen vain sijoittanut ne tähteinväliseen maailmaa, Englund kertoo.

Kuten jo aiemmin kerroimmekin, löytyy levyltä myös suomalaisille tuttu hahmo vierailevana tähtenä. Nightwish-solisti Floor Jansen antoi panoksensa In Orbit -kappaleeseen.

– Biisi olisi ollut helppo valinta ensimmäiseksi singleksi, mutta emme halunneet sellaista ensivaikutelmaa levystä. Mutta olisi typerää, jos emme julkaisisi kappaleesta singleä, varsinkin jos saamme Floorin mukaan myös videolle. Se olisi todellinen kunnari.

Ensimmäiseksi singleksi valikoitui avausraita Distance, jonka videon on ohjannut Patric Ullaeus.

 

 

Lisää luettavaa