Ex-Megadeth-kitaristi Kiko Loureiron kitaraleiri Helsingissä kokosi yhteen soittajia ympäri maailman

Harvinaislaatuinen tilaisuus ja varmasti ikimuistoinen tapahtuma innokkaille kitaristeille.

09.06.2024

Megadethissa soittanut ja sittemmin perhesyistä kokoonpanosta jättäytynyt kitaristi Kiko Loureiro järjesti kuluvan kuun ensimmäisenä viikonloppuna kaksipäiväisen kitaraleirin nimeltä Kiko Loureiro guitar experience camp.

Leiri järjestettiin Helsingin Katajanokalla sijaitsevan Hotel Katajanokan hulppeissa puitteissa. Hotelli muistetaan erityisesti siitä, että siinä toimi vuodesta 1837 alkaen aina 2000-luvun alkuun saakka Helsingin lääninvankila, kavereiden ja muiden gangstereiden kesken Nokka.

Etukäteen luvattiin että leirillä on tarjolla kaksitoista tuntia opetusta, soittamista ja Kikon kanssa jammailua, sekä maestron antamaa palautetta kullekin soittajalle henkilökohtaisesti. Tarjolla oli myös ainutlaatuinen mahdollisuus päästä esittämään miehelle kaikki kysymykset, joita ikinä on kitaroista ja musiikista mieleen juolahtanut.

Loureiro hehkutti tapahtumaa sosiaalisen median sivuillaan.

– Viime viikonloppu oli mahtava ensimmäisessä Helsingin Kiko Loureiro guitar experiencessä! Vietimme yli 20 tuntia soittaen ja keskustellen kaikkea mahdollista kitaroista: tekniikoista, harjoittelurutiineista, improvisoinnista, säveltämisestä, luovuudesta, teoriasta ja kaikesta muusta.

– Minulle kohokohtia olivat molempien päivien jammailusessiot kaikkien kanssa ja tarttuminen haasteeseen luoda biisi tyhjästä.

– Rakentamamme kitarayhteisö on uskomaton, ja oli mahtavaa tavata niin monia lahjakkaita kitaristeja kasvotusten. Mukana oli osallistujia muun muassa Yhdysvalloista, Japanista, Intiasta, Perusta, Brasiliasta, Chilestä, Sveitsistä, Ranskasta, Espanjasta, Suomesta, Unkarista, Puolasta, Italiasta, Ruotsista ja Bulgariasta, ja heidän ikähaarukkansa vaihteli 11 ja 50 vuoden välillä. Kaikki olivat innokkaita oppimaan, sitoutumaan, auttamaan, tukemaan ja omistamaan elämänsä musiikille ja kitaralle.

Alla olevilta videoilta pääset katsomaan, millaista paikan päällä oli.

Lisää luettavaa