Ex-Slipknot-rumpali Jay Weinberg muisteli menneitä bändiin liittymisen vuosipäivänä – ”En vaihtaisi mihinkään niitä muistoja ja kokemuksia, joita nämä maskit edustavat”

Weinberg erotettiin yhtyeestä vain reilu kuukausi ennen kuin tällä tuli täyteen 10 vuotta bändin riveissä.

11.12.2023

Sunnuntaina 10. joulukuuta tuli kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun nuori Jay Weinberg liittyi Slipknot-yhtyeen rumpaliksi. Marraskuun alussa bändistä erotettu rumpali muisteli viimeistä vuosikymmentään naamioyhtyeen matkassa julkaisemalla Instagramissa kuvan maskeista, joita tämä yhtyeen keikoilla vuosien varrella käytti.

”Pyrkimykseni musiikin ja taiteen suhteen on aina keskittynyt eteenpäin menemiseen, joten tuntuu hieman paradoksaaliselta katsella joskus taustapeiliin. Jotkut hetket ja virstanpylväät ovat kuitenkin niin merkittäviä, että niiden kohdalla täytyy joskus pysähtyä. Tänään tuli kymmenen vuotta siitä, kun minusta tuli osa jotain, johon uskoin lujasti. En hirveästi keräile muistoesineitä, mutta nämä edustavat minulle vuosikymmenen verran omistautumista sille eteenpäin vievälle liikkeelle”, nyt 33-vuotias Weinberg kirjoittaa kuvan saatetekstissä.

”Tuona aikana opin paljon soveltamisesta, sitkeydestä ja siitä tyydytyksestä, mikä tulee rikkoessa luovuutta rajoittavia aitoja ja saavuttaessa taiteellisia tavoitteita kovalla työllä, jota ajaa todellinen rakkaus musiikkiin.”

”Monella tapaa se henkilö, joka piti yllään oikeassa reunassa olevaa maskia oli täysin eri kuin henkilö, joka piti vasemmassa reunassa olevaa maskia. Heidät erottaa kokemuksen määrä, matkatut mailit, luodut ystävyyssuhteet ja yhteys omaan instrumenttiin, joka menee syvemmälle kuin osasin edes ajatella. En vaihtaisi mihinkään niitä muistoja ja kokemuksia, joita nämä maskit edustavat. Oli kunnia saada olla osa sitä matkaa.”

Slipknot julkisti tänään tekevänsä ensi vuonna Euroopassa kourallisen Slipknot-albuminsa 25-vuotisjuhlakeikkoja. Slipknot oli yhtyeen ensimmäinen Roadrunner Recordsin julkaisema pitkäsoitto ja ensimmäinen laulaja Corey Taylorin kanssa (Slipknotia edeltäneellä Mate. Feed. Kill. Repeat. -levyllä (1997) laulajana toimi Anders Colsefni). Yhtye ei ole vielä julkistanut tulevalla kiertueella Weinbergin saappaisiin hyppäävää uutta rumpaliaan.

Lisää luettavaa