Exhumed-nokkamies listaa kymmenen kovinta uutta death metal -yhtyettä – suomalaisbändi saa suitsutusta Matt Harveylta

Galvanizerin lisäksi myös Hooded Menace saa erityismaininnan.

11.10.2022

Vuonna 1990 perustettu amerikkalainen death metal -jyrä Exhumed julkaisee uuden To the Dead -pitkäsoiton 21. lokakuuta. Loudwire haastatteli yhtyeen laulaja-kitaristi Matt Harveyta tämän johdosta ja pyysi tätä samalla listaamaan kymmenen omasta mielestään tutustumisen arvoista uutta death metal -yhtyettä. Uudella tarkoitetaan tässä yhteydessä maksimissaan 10 vuotta toiminnassa olleita eli vuonna 2013 tai sen jälkeen perustettuja bändejä.

Harveyn listalta löytyy luonnollisesti paljon jenkkikuoloa (ja miehen ystävien orkestereita), mutta ilahduttavasti Harvey nostaa joukkoon myös suomalaista kuolometallia: Exhumed-mies nimittäin ylistää death metalia ja grindcorea sekoittelevaa, Sanguine Vigil -debyyttialbuminsa vuonna 2018 julkaissutta Galvanizeria antaumuksella.

”Galvanizer osui tutkaani aivan hiljattain ja voi helvetti. Tällä bändillä on vittu riffejä!” Harvey innostuu.

”He hämärtävät deathin, thrashin ja grindin rajoja tavalla, joka muistuttaa minua Exhumedista, mutta ilman että he kuulostavat yhtään meiltä. Heidän musiikkinsa on jossain suomalaisen ja ruotsalaisen kuolon, veitsenterävän thrashin sekä Harmony Corruption– ja Utopia Banished -aikakauden Napalm Deathin välimaastossa. Tämä bändi saa sinut hajottamaan huonekaluja ja tappamaan kaikki, jotka tulevat tiellesi.”

Eikä siinä vielä kaikki, sillä kymmenen parhaan lisäksi Harvey luettelee pitkän listan maininnan arvoisia yhtyeitä ja tästäkin joukosta löytyy suomalaisosaamista:

Hooded Menace. En yleensä välitä mistään doomiin liittyvästä, mutta ei saatana! Todella raskasta kamaa”, Harvey hehkuttaa.

Katso Harveyn koko lista täältä.

Lisää luettavaa