Exodus-rumpalin vinkki nuorille biisintekijöille: lypsäkää sitä koukkua!

24.11.2016

Obituaryn ja Prongin kanssa ympäri Eurooppaa parhaillaan kiertävä thrash metal -yhtye Exodus pistäytyi marraskuun puolivälissä Kroatiassa. Visiitin yhteydessä Metal Jacket Magazine otti haastateltavakseen yhtyeen rumpalin Tom Huntingin.

Hunting on yhtyeen ainoa jäljellä oleva alkuperäisjäsen ja soittanut bändissä käytännössä vuodesta 1979 lähtien (Hunting on sairauden vuoksi ollut syrjässä vuosina 1989–1994 ja uudelleen 2005–2007). Metal Jacket tiedusteli (video alla), mitä vinkkejä pitkän uran tehnyt konkari antaisi nuorille ja aloitteleville bändeille ja biisintekijöille. Perinteisten ”usko itseesi” ja ”tee omaa juttuasi” -puheiden lisäksi Hunting antoi pari ihan käytännön vinkkiäkin.

– Keskittykää siihen säveltämiseen todella. Jättäkää sellainen ”pakko olla kolmesataakahdeksankymmentä iskua minuutissa”-ajattelu ja keskittykää itse biisiin, Hunting sanoo.

– Älkää pelätkö riskinottamista ja melodisuutta. Jokainen biisi tarvitsee koukun ja kun sellaisen saatte, lypsäkää sitä vitun koukkua kuin lehmää!

Exodus lähtee puolestaan lypsyhommiin seuraavan kerran tammikuussa, jolloin bändi alkaa Huntingin mukaan kirjoittaa biisejä seuraavalle levylle. Uutta levyä sopii odotella julkaistavan syksyllä 2017.

Lisää luettavaa