Five Finger Death Punch -kitaristi: ”Tiedän, että jaamme mielipiteitä vahvasti”

Zoltan Bathoryn mukaan yhtye myös mielellään provosoi ja härnää.

Kuva: Tomi Pohto

Five Finger Death Punch tunnetaan yhtyeenä, joka jakaa vahvasti kuulijoiden mielipiteitä. Tämän tiedostaa myös yhtyeen kitaristi Zoltan Bathory, joka keskusteli aiheesta Kerrang!-lehden haastattelussa.

”Tiedän, että jaamme mielipiteitä vahvasti. Meidän fanimme ovat todella hardcore-porukkaa ja he rakastavat meitä, mutta on myös paljon niitä, jotka eivät voi sietää meitä. Mutta edes meidän vihaajamme eivät vertaile meitä muihin bändeihin. Me seisomme omilla jaloillamme”, Bathory tuumaa.

”Lisäksi Ivanin [Moody, laulaja] sanoitukset ovat aina henkilökohtaisesti, poliittisesti tai yhteiskunnallisesti relevantteja. Emme laula historiallisista tapahtumista tai viikinkisotureista. Kommentoimme ympäröivää maailmaa ja sitä, mitä käymme elämässämme läpi – oli se sitten toiveikasta tai traagista.”

Bathory myös myöntää, että toisinaan bändi provosoi ja härnää tahallaan.

”Tykkäämme painella nappuloita. Kun kadut olivat täynnä väkeä ’Sota ei ole ratkaisu’ -kyltteineen, me julkaisimme levyn War is the Answer (2009). Kun Occupy Wall Street -liike oli menossa ja sosialismi kasvoi, me julkaisimme albumin American Capitalist (2011). Se on ihan tarkoituksellista.”