In Flames -kitaristi HIM- ja Spiritual Beggars -ukoista koostuvasta uudesta bändistään: Halusimme tehdä jotain erilaista

We Sell the Dead julkaisee debyyttilevynsä perjantaina.

22.02.2018

In Flamesissa vaikuttava kitaristi Niclas Engelin antoi Dead Rhetoricille haastattelun uuden We Sell the Dead -yhtyeensä ja bändin perjantaina 23. helmikuuta julkaistavan esikoislevyn tiimoilta. Yhtyeessä vaikuttaa Engelinin lisäksi muitakin nimekkäitä herrasmiehiä kuten Mika ”Kaasu” Karppinen (ex-HIM, Hallatar) ja Apollo Papathanasio (Spiritual BeggarsFirewind), joten se on herättänyt laajalti mielenkiintoa.

– Bändi koostuu ystävistä ja muusikoista, jotka halusivat tehdä jotain erilaista ja joilta löytyy uskallusta toteuttaa halunsa. Erilaisuus on koko homman pääasia. Teemme mitä haluamme ja rakastamme ja olemme todella onnekkaita, ettei meillä ole mitään rajotteita, Engelin tuumaa.

– Rakastan Tony Martinin ajan Black Sabbathia ja Magnumin On a Storyteller’s Nightia. Olen aina halunnut kokeilla tehdä jotain tuon tyylistä musiikkia, omalla tavallani totta kai.

Engelin sanoo bändin tähtäävän myös keikkalavoille ja ensimmäinen keikka heitetään debyytialbumin julkaisupäivänä Göteborgissa. Muitakin tulevaisuudensuunnitelmia on jo kaavailtuna.

– Haluaisimme viedä levyn teemat liveympäristöön, mutta emme ole vielä täysin selvittäneet, miten se toteutetaan. Olen myös jo pyöritellyt ideoita seuraavalle levylle ja kirjoittanut eeppisiä biisejä, joihin jätkät saavat tuoda oman taikansa, Engelin toteaa.

Lisää luettavaa