Force Majeure -kitaristin Tzar of Feathersiltä uusi videosingle – mukana tuttuja nimiä kotimaan metalliskenestä

The Night the Sorrow Sleeps on toiveikkaiden ja synkkien tunteiden välillä seikkaileva kappale.

17.02.2023

Power metal -yhtye Force Majeuren kitaristi Jussi Reuhkalan korona-ajan sivuprojekti, viime vuonna Deeper Into the Wonder -debyyttisinglensä julkaissut Tzar of Feathers on tänään julkaissut uuden singlen videoineen. The Night the Sorrow Sleeps -kappaleella on mukana monia tuttuja nimiä kotimaan metalliskenestä kuten viulisti Olli Vänskä (Turisas, Korpiklaani), Reuhkalan Force Majeure -toveri Jaakko Nylund rummuissa sekä tuottajana ja äänittäjänä ansioitunut Kari ”Huikka” Huikuri. Laulusta vastaa kanadalaissyntyinen Elvann.

”Biisin idea sai alkunsa kolmisointujen varjossa kävelyllä, kun vaihdoin kuulumisia ystävän kanssa ja totesin: ’Noh, välillä menee paremmin ja välillä huonommin’. Tästä toteamuksesta tuli idea tehdä kappale, jonka säkeistöissä on synkempää mutta kertosäkeessä päästään toiveikkaisiin tunnelmiin. Perusajatus onkin, että vaikka välillä paskaa tulee niskaan ja elämä lannistaa, on siellä seassa niitä hyviä hetkiä ja unelmia, joita kannattaa aina tavoitella – niitä hetkiä, päiviä ja öitä, joina suru nukkuu”, Reuhkala avaa.

”Tzar of Feathersin kappaleissa onkin ollut kyse haaveiden täyttämisestä. Sävellyksellisesti yhtenä pitkäaikaisena haaveena ollut saada oikeaa kirkkourkua nauhalle biisiin. Nyt tämä haave täyttyi sopivan biisin ja Terje Kukkin mahdollistamana. Tavoitteena oli saada aikaan Interstellar-elokuvan soundtrackilta tuttu digitaalisen urun ja oikean kirkkourun yhdistelmäsoundi, ja tässä onnistuttiin vaikka meidän ideat onkin sidottu budjettiin, toisin kuin Hans Zimmerin.”

Lisää luettavaa