”Full speed combat grind!” – haastattelussa Sonic Poison

Suomalainen Sonic Poison kaahaa ensimmäisellä albumillaan kuolonhajuisen grindcoren merkeissä. Vanhojen ideoiden käsittely muovautuu oikeissa käsissä tuhovoimaiseksi sooniseksi myrkyksi.

21.04.2023

Bändillänne on reilut kymmenen vuotta historiaa. Mikä toimi sykäyksenä Sonic Poisonin synnylle? 

– Halu jatkaa ja pitää elossa sitä todella äärimmäistä ja intensiivistä perintöä, jonka Repulsionin ja Morbid Angelin kaltaiset yhtyeet pistivät aikoinaan alulle, myös Ghastlyssa ja Hekatoxenissa vaikuttava kitaristi-laulaja Jussi Rinta-Kiikka lataa. 

Eläväiseltä ja aidolta vaikuttavalta Eruption-levyltä kuulee, että musiikkia ei ole viilattu tappiin saakka, mikä on tässä tapauksessa vain positiivinen yksityiskohta. Soundi on livemäinen ja musiikki kuulostaa oikeiden ihmisten soittamalta, mikä saattaa olla lievä kauhistus monelle niin sanotusta modernista metallista pitävälle. 

Kuinka studiosessiot sujuivat? 

– Oikein mukavasti. Nauhoitettiin, miksattiin ja masteroitiin albumi hyvän ystävämme avustuksella. Opimme samalla omavaraisemmiksi sessioiden aikana, sillä suurin osa lauluista ja kitaroista on jäsentemme itse nauhoittamia. 

– Mitä viilaamiseen tulee, rytmiryhmä ei ole sanojensa mukaan soittanut aiemmin millään julkaisuilla, jonka sovitukset ovat niin viimeistä piirtoa – lähes jokaista stoppia, aksenttia, rytminvaihdosta tai rumpufilliä – myöten ennalta suunniteltuja ja millintarkasti treenattuja jo ennen äänityksiä. 

– Myös riffeissä on todella paljon pieniä variaatioita eri kiertojen keskellä ja lopussa. Yksityiskohtia, jotka vaativat ehkä harjaantuneemman korvan tai useampia kuuntelukertoja. Kuultavissa tai ei, meille itsellemme ne ovat todella olennainen ja tärkeä osa bändin soundia. 

Millaisista aiheista huudatte? 

– Dystopioista, tuhosta, kuolemasta – eli tästä todellisuudesta, jossa elämme. 

Sonic Poisonin musiikki kurkkii yli kolmen vuosikymmenen taakse. Vaikutteita lienee usealta suunnalta, lähinnä vanhan äärimetallin parista, mutta homman ydin ei vaikuta tästä huolimatta piirun vertaa sekavalta. 

Kuinka tarkkaan olette määritelleet Sonic Poisonin musiikillisen linjan? Onko death/grind se tyyli, jonka parissa tulette pysymään? 

– Tulemme aina kulkemaan tiellä, jolla tietty tunteenpalo on vahvasti läsnä. Musiikillisessa mielessä rajojen ulkopuolella liikkuminen on toki mahdollista, mutta perusprinsiippi tulee aina olemaan osa tätä bändiä. Full speed combat grind! 

Miten Sonic Poisonin ura jatkuu tästä eteenpäin? 

– Liekkien saattelemana niin lavalla kuin studiossakin.

Julkaistu Infernossa 3/2023.

Lisää luettavaa