Geezer Butler: Black Sabbath suunnitteli todella juurille palaavaa jatkoa 13-albumille – ”Kiertue sotki kuviot”

Black Sabbathin kiertuepäivät ovat takanapäin, mutta uutta musiikkia saattaa kuitenkin olla vielä tuloillaan.

Basisti Geezer Butler kertoi Music Radarin haastattelussa yhtyeen jo suunnitelleen jatkoa vuoden 2013 13-albumilleen. Butler kertoo lisäksi yhtyeen pohtineen palaavansa uudella levyllä kauas juurilleen, aivan alkuaikoihin saakka.

13-levyn jälkeen piti tulla blues-albumi, mutta kiertue sotki kuviot. Kunnon blues-levyn tekeminen vie kahdesta kolmeen vuotta, joten päätimme ensin tehdä tämän viimeisen kiertueen, kun olemme kaikki vielä elävien kirjoissa.

Geezer lisää, että jamipohjainen blues-levy olisi varmasti syntynyt nopeammin, mutta sellaisesta ei tulisi tarpeeksi vaihtelevaa. Kymmenen samaan 12-tahdin blueskaavaan menevää biisiä käy pitemmän päälle tylsäksi.

– Mutta esimerkiksi Heaven and Hell -kiertueilla Tonyn [Iommi] kitarasooloon kuului jamisessio, jossa vedimme blues-riffejä melkein kymmenen minuuttia ja joka ilta lopputulos oli erilainen. Joten ei sekään ole täysin poissuljettua.

– En pidä levyistä, joiden biisit kuulostavat kaikki samalta. Kontrastit tekevät asioista mielenkiintoisempia. Kun sekaan laittaa jotain kevyttä, kaikki muu kuulostaa paljon hevimmältä, Geezer lisää ja viittaa Sabbathin kevyempiin biiseihin kuten Planet Caravaniin ja Laguna Sunriseen.