Ghost-pomolla suuria odotuksia seuraavan albumin suhteen – Tobias Forge avaa hieman suunnitelmiaan

Forge aikoo kerrankin käyttää levyn tekemiseen kunnolla aikaa.

Kuva: Mikko Pylkkö

Mark Strigl haastatteli Ghost-yhtyeen johtajaa Tobias Forgea Talking Metal -podcastia varten ja tiedusteli tältä bändin lähitulevaisuudensuunnitelmista erityisesti seuraavan pitkäsoiton suhteen. Forge on aiemmissa haastatteluissa todennut, että seuraava levy julkaistaan vuonna 2021 ja ensi vuosi menee pitkälti sen työstämisessä. Nyt Forge avasi hieman tarkemmin suunnitelmiaan ja sitä, millä aikataululla levyä lähdetään tekemään.

”Minulla on vasta yksi kokonainen biisi demotettuna, koska olen keskittynyt kiertueisiin. Viime kesänä kävin studiossa ihan vain vähän irrotellakseni ja saadakseni itselleni sen tunteen, että olen aloittanut [levyn työstämisen]”, Forge sanoo ja kertoo työstävänsä biisejä nappaamalla mittavasta idealaaristaan osasia ja sovittamalla niitä yhteen.

”Yleensä se sovitushomma etenee varsin nopeasti. Tällä kertaa olen päättänyt kuitenkin käyttää paljon aikaa esituotantoon – istun pienessä studiossa maanantaista perjantaihin ja teen biisejä. Sitä aion tehdä tammikuusta toukokuuhun. Viisi kuukautta saattaa kuulostaa yliampuvalta, mutta yritän samalla yhdistää… Olen viimeiset yhdeksän vuotta joko kiertänyt tai tehnyt studiohommia käytännössä putkeen. Minulla on kaksi lasta ja vaimo, joiden kanssa minun tarvitsee viettää aikaa. Sävellän siis lähellä kotiani ja aion tauottaa hommaa. Palaan oikeastaan toimistoaikoihin ja sävellän maanantaista perjantaihin yhdeksästä viiteen.”

”Minulla on suuria odotuksia levyn suhteen. Vaatimustasoni on kova ja haluan käyttää siihen aikaa, sillä sitä minulla ei oikeastaan ole aiemmin ollut ensimmäistä levyä lukuun ottamatta.”

Forgen mukaan varsinaiset äänitykset alkavat sitten 1. kesäkuuta ja jatkuvat kesän loppuun saakka. Ghostin kiertuekokoonpanoon kuuluvia Nameless Ghouleja ei levyllä tulla kuulemaan ja syyt ovat Forgen mukaan varsin yksinkertaiset.

”En ole koskaan käyttänyt keikkailevia muusikkoja levyillä parista syystä. Ensinnäkin minulla on suosikkirumpali, joka soittaa levyillä muttei keikoillamme. Työskentelemme hyvin yhdessä ja hän on täydellinen studiosessioihin. Minulla on myös suosikkikosketinsoittaja, joka osaa soittaa juuri niin kuin haluan. Biisejä tehdessäni soitan muutenkin jo kaiken muun, joten jos pyydän jotakuta mukaan ihan vain kannustusmielessä – mitä olen välillä tehnytkin ihan vain ollakseni kiltti – minun pitää joka tapauksessa pyytää heitä toistamaan jotain, mitä olen jo tehnyt. Sitä paitsi, jos en pyydä kaikkia ottamaan osaa, niin mitä ideaa siinä on? En halua erotella enkä suosia ketään – jos en pyydä kaikkia, en halua pyytää ketään”, Forge toteaa.

”Minun bändissäni soittavilla on muitakin juttuja – omia bändejä tai soolojuttuja – joten haluan antaa heillekin aikaa olla poissa Ghost-jutuista ja tehdä omia juttujaan. Kun vuosi 2021 ja uusi levy tulevat, meillä on tiedossa 18 kuukautta kiertueita, joten he voivat tulla takaisin virkeinä ja valmiina tekemään tätä juttua. Monien bändien kohdalla puolet tyypeistä istuu studiossa vain odottamassa tekemättä mitään – siinä voi syntyä paljon negatiivista energiaa, joka sitten siirtyy keikoille. Kiertueet ovat raskaampia, koska olette jo valmiiksi kyllästyneet toisiinne.”