Ghostin edustaja kommentoi oikeustoimia vodkavalmistajaa kohtaan – ”Tämä on ihan normaalikäytäntö”

Ghost Vodka rikkoo bändin tavaramerkkioikeutta, sanoo bändiä edustava Ann-Charlotte Söderlund Björk.

15.05.2020

Uutisoimme eilen brittiläisen Ghost Vodka -tislaamon kertoneen, että Ghost-yhtye uhkaa vodkavalmistajaa oikeustoimilla nimensä vuoksi. Nyt yhtyettä ja sen nokkamies Tobias Forgea tapauksessa edustavan lakifirman asianajaja on kertonut Loudwire-sivustolle, mistä riita-asiassa on tarkalleen ottaen kyse.

”[Forgen hallinnoima] Svensk Drama Pop Oy omistaa yksinoikeudella kuvainnollisen Ghost-logon koko Euroopan Unionissa. Oikeudet on lisensoitu Global Merchandise Services -yhtiölle, jonka taholta tätä asiaa nyt käsitellään. Tapausta on käsitelty jo kuukausia ja olemme yrittäneet lukuisia kertoja päästä asiassa sopuun”, asianajaja Ann-Charlotte Söderlund Björk kommentoi.

”Tässä ei ole kyse mistään ’gin vastaan vodka’ -jutusta vaan tavaramerkkioikeudesta, joka koskee kaikkia alkoholituotteita – ginejä, viskejä, viinejä, oluita, vodkaa ja niin edelleen. Mikä tahansa EU:ssa tehty alkoholituote, joka käyttää sanaa ’Ghost’ osana tuotenimeään loukkaa SDP:n yksinoikeutta. SDP on oikeutettu puolustamaan oikeuksiaan siinä missä mikä tahansa muukin yritys, jonka tavaramerkkioikeutta rikotaan. Tämä on ihan normaalikäytäntö.”

Lisää luettavaa