”Näin paskamaista käytöstä ei voi perustella millään” – brittitislaamo sanoo saaneensa Ghost-yhtyeen kimppuunsa vodkan vuoksi

Ghost Vodka reagoi asiaan sosiaalisessa mediassa harvinaisen suorasanaisesti.

14.05.2020

Brittiläinen vodkavalmistaja Ghost Vodka sanoo Ghost-yhtyeen nokkamies Tobias Forgen uhkailleen tislaamoa oikeustoimilla bändin maineella ratsastamisesta ja tavaramerkkirikkomuksesta. Ghost Vodka kertoi asiasta sosiaalisen median kanavissaan varsin suorin sanoin.

”Ihan kuin vuosi 2020 ei olisi ollut jo tarpeeksi kummallinen. Pidämme teidät ajan tasalla, miten tilanne etenee, koska juuri nyt emme voi muuta kuin nauraa asialle”, Ghost Vodka kertoi Facebook-julkaisussaan, johon oli liitetty bändiä pilkkaava kuva.

Ghost Vodka julkaisi myöhemmin pidemmän virallisen tiedonannon Blabbermouth-sivustolla ja selvensi tapauksen taustoja tarkemmin. Tislaamo kiistää luonnollisesti kaikki Ghost-yhtyeen suunnalta tulevat syytteet.

”Ghost Vodka kehitettiin vuonna 2013 ja julkistettiin kesäkuussa 2015 Lontoon Fortnum & Masonissa – eipä juuri rock-/metal-yleisöä näy siellä. Sen jälkeen tuotettamme on myyty 36 maahan. Julkaisuaikaan emme olleet koskaan kuulleetkaan bändistä tai Tobias Forgesta”, Ghost Vodka kertoo tiedotteessaan.

”Meidät aiotaan haastaa puhtaasti siksi, että vodkamme nimessä on Ghost. Se on ainoa syy. Tällä viikolla julkaistua meemiä lukuun ottamatta emme ole koskaan käyttäneet bändin kuvaa mainostaessamme tuotettamme emmekä ole koskaan kohdentaneet mainoksiamme bändin tai raskaan musiikin faneille.”

Tislaamon mukaan yhtye on tiennyt vodkamerkistä vuodesta 2016 saakka, mutta on päättänyt jostain syystä tehdä siitä riita-asian vasta nyt. Ghost Vodkan mukaan yhtye aikoo myös käyttää vallitsevaa tilannetta hyväkseen aikatauluttamalla oikeuskäsittelyn Tukholmassa kesäkuulle, jolloin brittitislaamon edustajat eivät voi rajoituskieltojen vuoksi osallistua käsittelyyn.

”Luulemme, että Tobias Forge tarvitsee rahaa sovittuaan hiljattain erään toisen tapauksen oikeussalin ulkopuolella. Hän on seurannut meitä vuosia ja ajattelee, että ehkä hän saa meiltä nyt vuorostaan kohtuullisen korvauksen. Heidän oma gininsä on myös myynyt hyvin heikosti”, Ghost Vodkan edustajat toteavat.

”Emme olleet koskaan kuulleetkaan Tobias Forgesta ennen viime vuoden loppua, mutta selviteltyämme hieman hänen taustojaan, tämä vaikuttaa häneltä hyvin tyypilliseltä tavalta toimia. Jos hän voi kerran riistää bändikavereitaan, ei hänelle tuota mitään ongelmia lähteä pienen yrityksen perään. Kunnioitamme sitä, millaisen suosion hän on saavuttanut ja ymmärrämme, että vaatii kovasti töitä päästä siihen pisteeseen, missä hän nyt on, mutta näin paskamaista käytöstä ei voi perustella millään.”

Ghost-yhtyeen tai Tobias Forgen edustajat eivät ole kommentoineet tapausta.

Lisää luettavaa