Ghostin Tobias Forge: ”Olen diktaattori ja kontrollifriikki”

Forge sanoo haluavansa tehdä yhteistyötä vain sellaisten ihmisten kanssa, jotka saavat hänet nostamaan omaa tasoaan.

21.02.2022

Ruotsalainen Ghost julkaisee uuden Impera-studioalbuminsa 11. maaliskuuta. Tälläkin kertaa yhtyeen primus motor Tobias Forge on työstänyt levyn lähes täysin itsekseen. Tuoreessa St. Louis Post-Dispatchin haastattelussa Forge, johon koko yhtye henkilöityy ja joka soittaa keikoilla nimettömien ja kasvottomien sessiomuusikoiden kanssa, tunnustaa olevansa perfektionisti, mutta kiistää väitteet siitä, ettei hän kykene yhteistyöhön muiden kanssa.

”Kaikissa bändeissä joissa olen koskaan ollut ja kaikkien biisien kohdalla jotka olen kirjoittanut, minua on aina sanottu diktaattoriksi ja kontrollifriikiksi, joka ei pysty työskentelemään toisten kanssa. Ja minä olen diktaattori ja kontrollifriikki – mutta pystyn tekemään hommia toistenkin kanssa”, Forge sanoo.

Impera-levyllä näitä yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi tuottaja Klas Ahlund, biisintekijät Salem Al Fakir, Vincent Pontare sekä Opeth-kitaristi Fredrik Åkesson.

”Olen huomannut, että teen hyvin töitä sellaisten tyyppien kanssa joita kunnioitan ja jotka tähtäävät aina parhaimpaansa. He saavat minut tekemään parempia biisejä ja parantamaan omaa peliäni. Kuten Dr. Phil on sanonut: ’Joskus itseään ei voi nähdä ilman peiliä'”, Forge tuumaa.

”Omaa tekemistään on todella vaikea korjailla ja oikolukea.”

Lisää luettavaa