Godsmack julkaisi singlen tulevalta levyltään, joka jäänee yhtyeen viimeiseksi – ”Bändi ei kuitenkaan ole hajoamassa”, vakuuttaa nokkamies

Keikkailua yhtye ei aio lopettaa, vaikkei enää levyjä tekisikään.

30.09.2022

Godsmack julkaisi tällä viikolla uuden singlen Surrender. Kappale tulee löytymään yhtyeen ensi vuoden alkupuolella julkaistavalta Lighting Up the Sky -pitkäsoitolta, joka tulee laulaja Sully Ernan mukaan jäämään bändin viimeiseksi.

”Tämä on viimeinen puristuksemme. Laitoimme levyyn viimeisenkin pisaran energiaamme ja tunteita. Se on erityinen varsinkin minulle, joka kirjoitti suurimman osan näistä biiseistä. Siihen kiteytyy koko elämäni. Emme todellakaan suunnitelleet asiaa, mutta tätä levyä tehdessä tapahtui jotain hyvin mystistä ja minusta tuntui, kuin universumi olisi kirjoittanut levyn”, Erna sanoo tuoreessa 93X-radion haastattelussa.

Erna halusi kuitenkin täsmentää, että vaikka tuleva levy jääkin (hyvin todennäköisesti) bändin viimeiseksi, se ei tarkoita, että yhtye lopettaisi toimintansa kokonaan.

”Bändi ei kuitenkaan ole hajoamassa. Tarkoitan sitä, että tämä on hyvinkin viimeinen musiikillinen teos, joka tältä bändiltä saadaan. Olemme kaikki elämässämme siinä pisteessä, että olemme paiskineet rankasti töitä kolme vuosikymmentä. En sano tätä ollakseni omahyväinen, mutta olemme tehneet 27 Top 10 -sinkkua, 11 listaykköstä. Voimme oikeasti soittaa kahtena peräkkäisenä iltana 15 kappaleen setit ilman että soitamme samoja biisejä kahdesti – harvinaisemmasta kamasta puhumattakaan.”

”Se sai meidät miettimään, että miksi pysymme tässä pyörässä ja teemme uutta musiikkia. Emme ole pitäneet kertaakaan taukoja 25 vuoteen. Haluamme nauttia elämästä, perheestä ja niistä asioista, jotka olemme ansainneet niiden vuosien aikana, jotka olemme uhranneet. Minulle se onnellinen keskitie on siinä, että teemme jatkossa vain ’greatest hits’-keikkoja.”

”En tiedä, mitä [uuden levyn] jälkeen tapahtuu, mutta ei tunnu järkevältä jatkaa musiikin tekemistä. Mutta se tuntuu positiivisella tavalla täyttymykseltä. Mielestäni olemme kunnioittaneet uraamme ja suhdettamme faneihin ja tulemme aina olemaan täällä heitä varten. Mutta mitä jatkoon tulee, mikäli emme joku päivä yhtäkkiä päätä, että ’Kerran vielä, pojat’, luulen, että tämä oli tässä mitä uuteen musiikkiin tulee.”

Sully Erna myöntää, että asiaan vaikuttaa myös se, että bändillä on jo ikää lähes 30 vuotta ja fanit haluavat keikoilla muutenkin kuulla vain vanhoja hittejä. Laulaja käyttää Aerosmithia esimerkkinä.

”Musiikin rakastajana sekä keikkojen ja ylipäänsä bändien fanina, kun menet katsomaan suosikkibändiäsi, jossain vaiheessa tulee se piste, että ajattelet: ’En oikeastaan välitä paskaakaan uudesta levystä enää. Olen pahoillani, mutta soittakaa Dream On, Train Kept A Rollin’ ja Same Old Song and Dance, ne minä haluan kuulla. En halua mitään uutta paskaa – en tunne sitä eikä minua kiinnosta. Mutta nämä muut kappaleet ovat olleet elämässäni jo kaksi, kolme, neljäkin vuosikymmentä’. Ja mielestäni me olemme nyt tulossa siihen samaan pisteeseen”, Erna pohtii.

”Jos emme soita keikoilla I Stand Alonea, Keep Awayta tai Voodoota tai muita biisejä, joita nämä ihmiset ovat kuunnelleet jo vuosia, saamme lokaa niskaan. Tiedämme, että niitä me tulemme aina soittamaan.”

Kuuntele tuore Surrender-single ja Ernan koko haastattelu tuosta alta.

Lisää luettavaa