Godsmack-nokkamies Sully Erna on huolissaan musiikin tilasta – ”Todellisia bändejä on liian vähän”

Ernan mielestä nykyartistit eivät näe tarpeeksi vaivaa taiteensa eteen.

26.04.2018

Uuden pitkäsoittonsa When Legends Rise 27. huhtikuuta julkaisevan Godsmack-yhtyeen nokkamies Sully Erna vieraili hiljattain KLOS-radiokanavalla Full Metal jackien haastateltavana ja kertoi olevansa huolissaan siitä, mihin suuntaan bändit ja artistina oleminen kehittyvät.

– Mielestäni todellisia bändejä on liian vähän. On paljon elektronisesti rakennettua musaa, jossa on yksi laulaja ja olen huolestunut, mihin suuntaan lahjakkuus on oikein kehittymässä, Erna toteaa.

– Pidän suuressa arvossa sellaisia bändejä kuin Foo Fighters ja popin puolelta Lady Gagan tyylisiä artisteja ja ihmisiä, jotka yhä edelleen oikeasti laulavat, soittavat ja tanssivat itse, esittävät taidettaan, paiskivat töitä, hikoilevat ja raatavat. Siinä tilanteessa se taika mielestäni syntyy. Ei niin, että joku istuu Pro Toolsin edessä valmiiden rumpubiittien ja sämplättyjen soundien kanssa ja kokoaa musiikkia kuin jotain leikekirjaa.

Kun Ernalta kysytään, ketkä inspiroivat tätä musiikillisesti tänä päivänä, hän toteaa luottavansa edelleen vanhoihin sotaratsuihin.

Metallica raataa edelleen, samoin Aerosmith. En tiedä, ovatko he nyt viimeiselle kiertueellaan vai eivät, olen kuullut vain huhuja. Mutta minä arvostan bändejä, jotka painavat eteenpäin ja paiskivat töitä esitelläkseen niitä lahjoja, jotka heille on suotu.

Lisää luettavaa