Haastis: Kvelertak korkkaa Suomen FME:ssä

14.02.2011
Norjalaisbändi ei lupaa uutta levyä vielä tänä vuonna, ensi vuonna ehkä.
Kuva: Punkista ja metallista on sotkettu makoisia keitoksia maailman sivu. Norjalainen Kvelertak jatkoi viime vuonna perinnettä raikkaalla debyytillään. Tänä vuonna bändi käy Suomessa ainakin neljään otteeseen. Teksti: Vilho Rajala Kuva: Signe Christine Urdal kvelertak.indierec.net Ensi viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla vietetään jo kahdeksatta Finnish Metal Expoa. Sinne tulee kiinnostavia artisteja aina Sabatonista Triptykonin kautta Acceptiin. Kvelertak on bändi, jota moni varmasti odottaa kieli pitkällä. Se ei ole vielä käynyt Suomessa kertaakaan, mutta suosio on kasvamaan päin niin täällä kuin muuallakin. – Kierrämme oikeastaan kaiken aikaa. FME:n jälkeen lähdemme pienelle jenkkikiertueelle Weedeaterin ja Zoroasterin kanssa, laulaja Erlend Hjelvik kertoo. Bändillä on hyvä syy kiertää ison veden takana, sillä debyyttilevy julkaistaan siellä maaliskuun 15. päivänä. Hjelvik ei osaa sanoa, mitä jenkkikiertueesta pitäisi odottaa. – Meille on tärkeintä se, että levy on sielläkin ihmisten saatavilla. Toivottavasti saamme keikkojen avulla uusia faneja. Ainakin meihin on oltu sieltä paljon yhteydessä ja esimerkiksi Metalsucks.net on kirjoittanut meistä hyviä asioita. Hyvältä vaikuttaa. Jos bändiä ei ehdi nyt Kaapelitehtaalla nähdä, vuosi 2011 tarjoaa muitakin mahdollisuuksia. Kvelertak saapuu neljän muun bändin kanssa Nosturiin 28.4. Muut bändit ovat Comeback Kid, The Ghost Inside, Grave Maker ja Social Suicide. – Me olemme sillä kiertueella kolmas bändi, eli soittoaika on noin 40 minuuttia. Isojen kiertueiden hyvä puoli on se, että ne vetävät takuuvarmasti väkeä. Lisäksi sinne varmasti tulee sellaista porukkaa, joka ei ole nähnyt meitä aiemmin, Hjelvik sanoo. Jos ei Nosturiinkaan ehdi, kannattaa suunnata joko Joensuun Ilosaarirockiin 15.–17.7. tai Helsingin Tuskaan 22.-24.7. Kvelertak on mukana kummissakin kemuissa. Pysytään toistaiseksi kuitenkin lähitulevaisuudessa. FME:ssä nähdään Hjelvikin lupauksen mukaan energinen show. – Me soitamme jokaisen keikan kuin se olisi viimeinen keikkamme. Yritämme tälläkin kertaa antaa ihmisille kokemuksen, jonka he muistavat pitkään. Uusia kappaleita on kuulemma valmisteilla. Biisintekovastuun kantaa kitaristi Bjarte Lund Rolland. – Uudessa levyssä menee vähän aikaa, vaikka Bjartella on kyllä joitain biisejä tekeillä. Voin luvata, että se ei tule tänä vuonna, mutta ehkä ensi vuonna?

Punkista ja metallista on sotkettu makoisia keitoksia maailman sivu. Norjalainen Kvelertak jatkoi viime vuonna perinnettä raikkaalla debyytillään. Tänä vuonna bändi käy Suomessa ainakin neljään otteeseen.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Signe Christine Urdal kvelertak.indierec.net

Ensi viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla vietetään jo kahdeksatta Finnish Metal Expoa. Sinne tulee kiinnostavia artisteja aina Sabatonista Triptykonin kautta Acceptiin.

Kvelertak on bändi, jota moni varmasti odottaa kieli pitkällä. Se ei ole vielä käynyt Suomessa kertaakaan, mutta suosio on kasvamaan päin niin täällä kuin muuallakin.

– Kierrämme oikeastaan kaiken aikaa. FME:n jälkeen lähdemme pienelle jenkkikiertueelle Weedeaterin ja Zoroasterin kanssa, laulaja Erlend Hjelvik kertoo.

Bändillä on hyvä syy kiertää ison veden takana, sillä debyyttilevy julkaistaan siellä maaliskuun 15. päivänä. Hjelvik ei osaa sanoa, mitä jenkkikiertueesta pitäisi odottaa.

– Meille on tärkeintä se, että levy on sielläkin ihmisten saatavilla. Toivottavasti saamme keikkojen avulla uusia faneja. Ainakin meihin on oltu sieltä paljon yhteydessä ja esimerkiksi Metalsucks.net on kirjoittanut meistä hyviä asioita. Hyvältä vaikuttaa.

Jos bändiä ei ehdi nyt Kaapelitehtaalla nähdä, vuosi 2011 tarjoaa muitakin mahdollisuuksia. Kvelertak saapuu neljän muun bändin kanssa Nosturiin 28.4. Muut bändit ovat Comeback Kid, The Ghost Inside, Grave Maker ja Social Suicide.

– Me olemme sillä kiertueella kolmas bändi, eli soittoaika on noin 40 minuuttia. Isojen kiertueiden hyvä puoli on se, että ne vetävät takuuvarmasti väkeä. Lisäksi sinne varmasti tulee sellaista porukkaa, joka ei ole nähnyt meitä aiemmin, Hjelvik sanoo.

Jos ei Nosturiinkaan ehdi, kannattaa suunnata joko Joensuun Ilosaarirockiin 15.–17.7. tai Helsingin Tuskaan 22.-24.7. Kvelertak on mukana kummissakin kemuissa.

Pysytään toistaiseksi kuitenkin lähitulevaisuudessa. FME:ssä nähdään Hjelvikin lupauksen mukaan energinen show.

– Me soitamme jokaisen keikan kuin se olisi viimeinen keikkamme. Yritämme tälläkin kertaa antaa ihmisille kokemuksen, jonka he muistavat pitkään.

Uusia kappaleita on kuulemma valmisteilla. Biisintekovastuun kantaa kitaristi Bjarte Lund Rolland.

– Uudessa levyssä menee vähän aikaa, vaikka Bjartella on kyllä joitain biisejä tekeillä. Voin luvata, että se ei tule tänä vuonna, mutta ehkä ensi vuonna?

Lisää luettavaa