Haastis: Lacuna Coil ei usko politiikkaan

30.11.2011

Italian kansainvälisesti menestynein raskaan sarjan bändi julkaisee tammikuun lopussa kuudennen levynsä. Sen nimi on Dark Adrenaline. Levy peilailee Lacuna-jäsenistön henkilökohtaisia tunnelmia, muttei sentään koko saapasmaan kansan.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Katja Kuhl www.lacunacoil.it

Vuonna 2009 ilmestynyt Shallow Life oli Lacuna Coilin tähän saakka menestynein levy ainakin Yhdysvalloissa. Italobändi on tähdännyt tarmokkaasti jenkkimarkkinoille aina siitä asti, kun Heaven’s a Lie -biisi päätyi siellä hanakkaan radiosoittoon vuonna 2004.

Tuleva Dark Adrenaline -levyn on soundiltaan hyvin amerikkalainen. Tuottaja Don Gilmore on selvästi tiennyt, mitä bändi ajaa takaa.

– Shallow Life oli aika kokeellinen levy, joka menestyi hyvin varsinkin Jenkeissä. Osa kokeiluista oli kuitenkin sellaisia, ettei niitä tee mieli tehdä uudestaan. Dark Adrenaline on linjakkaampi, tummempi ja raskaampi levy, laulaja Andrea Ferro pohtii.

Tummat sävyt kumpuavat kuulemma bändin jäsenten henkilökohtaisista kokemuksista. Elämä tuo mukanaan surua ja murhetta jokaiselle, ja kukin kanavoi ja käsittelee sen parhaaksi katsomallaan tavalla. Lacuna Coilille se tapa on musiikki.

– Monella meistä on ollut paljon raskaita asioita läpikäytävänä, vanhempien kuolemia ja muuta. Se aiheutti omanlaistaan tunnelmaa bändiin, ja me halusimme kanavoida sitä tälle levylle.

Ferrolla itsellään ei ole ollut mitään suuria suruja, mutta pientä terveysongelmaa kyllä.

– Oikeassa korvassani oli jokin aika sitten paha tinnitus, joka aiheutti tasapaino-ongelmia. En pystynyt kävelemään kunnolla suoraan. Se oli todella ahdistavaa. Jouduin syömään lääkkeitä muutaman viikon, ja onneksi ongelma hävisi. Muilla jäsenillä oli paljon isompia vastoinkäymisiä.

Italian, Euroopan ja koko maailman talouskaaos ei ole inspiroinut Lacuna Coilia. Bändi kuitenkin asuu yhä Italiassa, joten kriisi ei ole jäänyt Ferroltakaan huomaamatta.

– On ollut mahdotonta olla huomaamatta sitä. Minä en luota poliitikkoihin. Okei, pääsimme eroon Berlusconista ja hallitus on nyt uusi, mutten usko, että hekään pystyvät auttamaan köyhiä ihmisiä. Tavalliset ihmiset joutuvat kärsimään ja maksamaan tästä kaikesta joka tapauksessa. Politiikalla on vain vähän vaikutusta mihinkään, koska mitä tahansa he tekevätkin, he eivät pääse käsiksi finanssimaailmaan. Bisnesmiehet pääsevät aina pälkähästä.

Lisää Lacuna Coil -juttua Infernon numerossa #93 (ilm. 27.1.2012)

Lisää luettavaa