Haastis: SteelFest Open Air Hyvinkäällä toukokuussa

12.12.2011

Viikonloppuna tiedotettiin, että Hyvinkäällä nähdään 18.–19.5.2012 komea kattaus deathia, blackia ja thrashia. SteelFest Open Airiin saapuvat Entombed (kuva) ja The Crown Ruotsista sekä kotimaisen synkän metallin parhaimmisto. Lipunmyynti alkoi tänään.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Alex Ruffini www.steelfest.fi

YouTube video

Vaikka SteelFest Open Air on uusi tulokas festarikartalla, SteelFest-nimisiä tapahtumia on järjestetty Hyvinkäällä jo kuuden vuoden ajan. Niistä ei vain ole tiedoteltu juuri missään.

– Se on ollut suljettu tilaisuus, tällainen soittajilta soittajille -tyyppinen tapahtuma, joka on kehittynyt vuosi vuodelta, promoottori Jani Laine kertoo.

Aiemmin teemana on ollut esitellä vanhoja ja uusia metallibändejä Hyvinkäältä ja lähiseudulta. Nyt oli oikea hetki kasvattaa SteelFest ankaran metallin ulkoilmafestariksi.

SteelFest Open Air juhlitaan Hyvinkään Villatehtaan alueella kaksilavaisena ulkoilmafestarina ensi toukokuussa. Entombedin ja The Crownin lisäksi tapahtumassa nähdään muun muassa Impaled Nazarene, Sotajumala, Enochian Crescent, Deathchain, A.R.G., Corpsessed ja Forced Kill.

– Täydennyksiä tulee vielä. Tavoitteena on saada sekä tunnettuja nimiä että nousevia kykyjä mukaan, Laine lupaa.

Kuten bändilistasta voi päätellä, SteelFest Open Airin linja keskittyy death, black ja thrash metaliin. Tarjolla on toisin sanoen täyslaidallinen kunnon mättöä.

– Meidän aiemmat suljetut tilaisuudet ovat esitelleet tämän alueen bändejä. Nyt me päätettiin rajata linja näin, järjestäjien oman musiikkimaun mukaisesti. Me ei haluttu lähteä ihan mainstreamiin, johon aika moni muu metallifestari tänä päivänä lähtee.

Artistikiinnityksiä on tehty kaikessa hiljaisuudessa viime kesästä saakka. Laineen mukaan huhu uudesta tapahtumasta lähti kiertämään loppukesästä, ja bändit ovat olleet siitä kiinnostuneita.

– Aika monet ovat kokeneet, että Etelä-Suomi kaipaa tällaista tapahtumaa. Meillä ei ole ollut vaikeuksia saada bändejä tänne.

Villatehtaan alueelle mahtuu yleisöä 3000 henkeä, joka on myös lipunmyynnin raja. Alue on vanhan tehtaan kunnostettu sisäpiha, joka Laineen mukaan sopii paitsi puitteiltaan myös fiilikseltään mainiosti SteelFestin näyttämöksi.

– Meillä on ollut hyvä neuvotteluyhteys kaupungin ja Villatehtaan edustajien kanssa. Myös he haluavat tukea kulttuuria monipuolisesti, Laine kiittelee.

Alue sijaitsee aivan Hyvinkään ydinkeskustassa. Leirintäaluetta ei ole, mutta festarin yhteistyökumppanina on kaksi hotellia, joista toinen sijaitsee alle puolen kilometrin päässä festarialueesta.

Laine sanoo itse odottavansa ennen kaikkea The Crownin keikkaa. Alkuperäinen laulaja Johan Lindstrand liittyi takaisin yhtyeeseen syyskuussa, joten moni muukin odottanee esitystä vesi kielellä.

– Bändi ei esiinny Suomessa ennen tätä tapahtumaa eikä vähään aikaan sen jälkeenkään. Muilla ensi kesän kotimaisilla festareilla The Crownia ei nähdä, Laine kertoo.

Muista esiintyjistä Laine nostaa esiin Entombedin, A.R.G.:n ja Sacrilegious Impalementin. Lipunmyynti SteelFest Open Airiin käynnistyi tänään.

– Me uskotaan, että tästä saadaan hyvä ja onnistunut tapahtuma, mutta siihen tarvitaan ihmisiä!

Lisää luettavaa