Haastis: Tomb of Finland murjoo rujoa metallia – kuuntele uusi biisi!

Vanhat Charon-miehet Antti Karihtala ja Jasse Von Hast ovat palaneet julmemman ilmaisun pariin.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Tomb of Finland www.tomboffinland.fi

Viime vuonna hajonneessa Charonissa aiemmin vaikuttaneet Jasse Von Hast ja Antti Karihtala ovat perustaneet uuden bändin nimeltä Tomb of Finland. Mukana on myös laulaja Ville Lind, joka on tuttu muun muassa Dawn of Relicistä.

Ilmaisu on rankkaa ja mustaa. Toisin sanoen Charon-miehet ovat palanneet synkille juurilleen.

– Ei minun tarpeeni tehdä tällaista musiikkia ole koskaan laantunut, on ollut vain erilaisia aikakausia ja nyt on tullut aika palata perusasioihin. Sitä ei mitenkään suunniteltu, se vaan tapahtui itsestään, Jasse Von Hast kertoo.

– Roiskaisinhan myös rokkiaikana yhden levyllisen tätä rankempaa kamaa (Wolfheartin Cold Breath vuonna 1999), mutta silloin ei ollut aikaa sille. En elä vain yhdestä musiikkityylistä, vaan voin ihan yhtä hyvin demottaa aamupaloiksi perus-rokkirallin, ja heti perään veivata vaikka Göteborg-döödsiä ihan tosissaan.

Rokkiralleja on kuulemma varastossa parikymmentä, mutta niille ei ole vielä suunniteltu mitään käyttöä.

– Sinänsä minua on hieman ihmetyttänyt, onko tämä paluu juurille -meininki nyt sitten joku muoti-ilmiö tai jotain ”nuoruuden kaipuuta”. Olen huomannut, että useat vanhan liiton heput on alkaneet vääntää parta vinossa 20 vuoden takaista metallia uudella innolla. Tai sitten tauko on vaan tehnyt tehtävänsä ja luovuus on saanut lisää ruutia luodin taakse.

Tomb of Finland on jo purkittanut hyvän nipun biisejä. Uusi kappale Death of the Sun on kuunneltavana kokonaan jutun lopussa. Bändin nettisivuilla on lisää musiikkinäytteitä.

Julkaisusta ei ole vielä tietoa, koska Von Hast ei ole ollut yhteydessä yhteenkään lafkaan.

– Olen halunnut keskittyä tekemään homman valmiiksi, koska keskeneräistä tavaraa on ihan turha yrittää markkinoida. Jos kiinnostusta ilmenee, niin pitkäsoitto on about masterointia vaille valmiina kansia myöten.

TOF on leimallisesti nimenomaan Von Hastin projekti, koska hän on säveltänyt ja sanoittanut kaiken. Ville Lind on auttanut tekstin sovittamisessa ja kieliasussa.

– Ei tässä silti ole mitään diktaattorimeininkiä, koska asioista keskustellaan järkevästi ja käydään vaihtoehdot läpi yhdessä. Paljon loistavia sovitusideoita on peräisin Karihtalan päästä, kuten myös bändin nimi, logo ja muuta pirteää oheisjutustelua. Jos tekee kaiken itse niin tuotannollinen korva kuuroutuu ja silmät sokeutuu aika nopeasti. Tällöin on hyvä käyttää muidenkin korvia ja silmiä saadakseen parhaan kokonaisuuden. Kyllä TOF on enemmän bändi kuin pelkästään minun projektini ja niin haluan sen olevankin.

Bändi nähdään mahdollisesti tulevaisuudessa myös livenä. Tämä tietysti edellyttää paria soittajaa lisää, mutta ne ovat vain järjestelykysymyksiä.