Halloween tulee, halusit tai et – lepytämme kuolleita 13 raidan soittolistalla

Pyhäinpäivä, Samhain, Día de Muertos, All Hallow’s Eve tai tästä johdettu, amerikkalaistuneeseen kotimaahammekin zombitartunnan lailla levinnyt halloween… Juhlalla on monta nimeä, mutta yhtä kaikki sitä vietetään ympäri maailman samana ajankohtana, joka osuu pian starttaavaan viikonloppuun.

Kyseistä juhlahetkeä on kunnioitettu musiikkimaailmassa viljavin nuotein, ja on enemmän kuin luontevaa, että aiheelle pyhitettyä materiaalia löytyy aikamoinen nivaska myös painavamman musan piiristä.

Seuraavassa aiheeseen on paneuduttu suoratoistopalvelu Spotifysta löytyvän musisoinnin puitteissa. Listan olisi voinut vääntää vaikka mistä kulmasta, mutta valintakriteerinä pidettiin, että sana ”halloween” (tai sen alkumuoto, kuten Type O Negativen tapauksessa) löytyy jossain mallissa sille päätyvän kipaleen nimestä. Kaikki materiaali ei ole suoranaisesti raskasta rockia, mutta meno on silti jotensakin hyinen.

Tässä on 13 raitaan – kuinkas muutenkaan – rajattu lopputulos. Peter Steele -vainaan äänellä kuiskaten: ”Happy Halloween…”