Halloween tuli ja meni, mutta missä on uusi levy Electric Wizardilta? Kitaristi Jus Oborn kertoo

01.11.2016

Kuten Infernokin viime keväänä kertoi, antoi levy-yhtiö Spinefarm ymmärtää brittiläisen doomsuuruuden, Electric Wizardin julkaisevan uuden levynsä sopivasti tämän vuoden halloweeniksi. Kuten moni on varmaan huomannutkin, nyt eletään jo marraskuuta eikä uutta levyä näy, ei kuulu.

It’s Psychedelic Baby -sivusto tavoitti kitaristi Jus Obornin sopivasti halloweeniksi ja tiedusteli, missä levyn suhteen tällä hetkellä mennään.

”Olemme rakentaneet omaa studiota, jonka vuoksi homma on viivästynyt pariinkin otteeseen eikä ongelmilta olla vältytty. Studion rakentaminen oli äänityksiä aloittaessa niin pahasti kesken, että teimme rumpujen, basson ja kitaroiden pohjaäänitykset eräässä paikallisessa studiossa omalle nauhakoneelle. Sen jälkeen veimme kaikki vehkeet takaisin omaan studioomme, joka on vanha maatalo keskellä ei-mitään”, Oborn valaisee.

Levyn parissa kuitenkin siis aherretaan kovasti. Äänityksissä ja studion kasaamisessa apuna on Windhand-yhtyeen Garrett Morris, jonka kanssa Oborn on aiemminkin tehnyt yhteistyötä. Morris toimi ääniteknikkona Obornin tuottamalla Cough-yhtyeen levyllä. Oborn kiittää myös Skyhammer Studion väkeä teknisestä avusta.

”Analogikamoja saa nykyään todella halvalla, joten olemme hankkineet sellaisia omaan studioomme. Pyrimme pitämään homman simppelinä ja pyrimme saadaan hyvää soundia suoraan nauhalle. Sellaisista levyistä minä pidän muutenkin. Mutta nauhavehkeet ovat tuottaneet myös päänvaivaa ja hajoilleet, koska viime kesä oli niin kostea. Meillä on nyt toinen 16-raituri käytössä. Se on välillä aika painajaista ja muutamat kerrat onkin käynyt mielessä, että vittu, hommataan sittenkin digilaitteet!” Oborn nauraa.

”Mutta minä vihaan tietokoneita ja näytön tuijottamista. Analogisoundissa on raakuutta. Bändi ei saa mokailla, mutta kurinalaisuus tekee vain hyvää. Siksi kaikki vanhat bändit kuten Led Zeppelin, Black Sabbath tai Jimi Hendrix olivatkin niin hyviä.”

Lisää luettavaa