”Hän on saanut minut innostumaan soittamisesta ihan uudella tavalla” – Dave Mustaine ylistää Teemu Mäntysaarta

Megadeth-kippari pitää erityisesti Mäntysaaren työmoraalista.

16.04.2024

Wintersunista ja Smackboundista tuttu Teemu Mäntysaari liittyi thrash metal -jätti Megadethin riveihin viime syksynä perhesyistä sivuun jääneen Kiko Loureiron tilalle. Mäntysaaren otteet ovat selvästi tehneet Megadeth-pomo Dave Mustaineen vaikutuksen, sillä Mustaine on ylistänyt suomalaiskitaristia järjestäen kaikissa haastatteluissa, joita mies on tämän kokoonpanomuutoksen jälkeen antanut. Eikä kolumbialaisen Alejandrosisin tekemä tuore haastattelu tee poikkeusta.

”Olen etsinyt hänen kaltaistaan tyyppiä todella, todella pitkään. Pyydän häntä opettelemaan biisin, hän opettelee sen. Pyydän häntä opettelemaan soolon, hän opettelee sen. Pyydän häntä opettelemaan jonkun laulupätkän, hän opettelee sen. Hänellä on myös todella älykäs oikea käsi, samaan tapaan kuin minulla. Rakastan katsoa hänen soittoaan ja miten hän oppii asioita”, Mustaine hehkuttaa ja kehuu erityisesti Mäntysaaren työmoraalia.

”Voin sanoa hänelle, että hei Teemu, meidän täytyy lisätä uusi biisi settiin. Ja hän vain vastaa: selvä homma, mikä biisi? En voi uskoa sitä. Tiedätkö, miten paljon olen viimeisen 30 vuoden ajan joutunut anelemaan bändissä olleita kitaristeja opettelemaan muiden sooloja? Ja sinä vain tulet ja soitat näitä juttuja yhtä vaivattomasti kuin syöt aamiaismuroja.”

”Hän on saanut minut innostumaan soittamisesta ihan uudella tavalla. En ole vähään aikaan pitänyt kitaraa asiana, jota tarvitsen elämääni joka ikinen päivä. Joskus saattaa mennä päiviä, etten edes koske kitaraan. Mutta Teemun tultua mukaan olen ollut valmis lämmittelemään, treenaamaan, käymään sooloja läpi. Olen ollut valmis revittelemään.”

Lisää luettavaa