Hanging Garden tiedottaa seuraavasta levystään – pimeyden ja epätoivon keskelle on tullut pilkahdus valoa ja toivoa

The Garden on yhtyeen kahdeksas pitkäsoitto.

02.12.2022

Doomin ja post-metalin välimaastossa seilaava Hanging Garden jatkaa ahkeraa julkaisutahtiaan. Bändin edellinen pitkäsoitto Skeleton Lake ilmestyi viime vuonna ja tänä vuonna se sai kylkeensä vielä Neither Moth nor Rust -ep:n. Seuraava pitkäsoitto lyödään pöytään jo ensi vuonna, kun Agonia Records julkaisee The Garden -pitkäsoiton 24. maaliskuuta.

”Nyt kun olemme lähes kahksi vuosikymmentä ryvenneet epätoivossa, menetyksissä ja melankoliassa, minulle tuli tunne, että seuraavalla julkaisulla voisi olla tilaa myös toivolle ja valolle – tietenkään unohtamatta tavaramerkiksi muodostunutta estetiikkaa. Päätimme lähestyä asiaa tarinalla siitä, miten ihmiskunta menestyy ja löytää tarkoituksensa senkin jälkeen, kun maailma sellaisena kuin me sen tiedämme tulee lopulta tiensä päähän”, kommentoi laulaja Toni Hatakka.

”Kappaleissa on energiaa, jollaista meidän tekemisissä ei ole ennen ollut – tunne toivosta vanhan ystävämme epätoivon rinnalla, vahva vastareaktio tuttua melankoliaa vastaan sekä kenties pieni valonpilkahdus tutun pimeyden keskellä.”

Yhtye on nyt julkistanut järjestyksessään kahdeksannen albuminsa nimen ja julkaisupäivän lisäksi kansitaiteen sekä kappalelistan. Ensimmäinen singlejulkaisu The Four Winds näkee myös päivänvalon lähitulevaisuudessa.

The Garden -kappalelista:
1. The Garden
2. The Four Winds
3. The Construct
4. The Song of Spring
5. The Fire at First Dawn
6. The Nightfall
7. The Stolen Fire
8. The Journey
9. The Derelict Bay
10. The Fireside
11. The Resolute

Lisää luettavaa