Helloween tykittelee täysillä: klassikkokokoonpanolla maailmankiertueelle – eikä tässä vielä kaikki!

14.11.2016

Saksalainen power metal -ylpeys Helloween pudotti massiivisen uutispommin: Michael Kiske ja Kai Hansen palaavat bändiin ainakin maailmankiertueen ajaksi.

Syksyllä 2017 starttaavalla Pumpkins United World Tourilla Helloween nähdään siis vuonna 1995 kuollutta rumpali Ingo Schwichtenbergia lukuunottamatta klassisella 80-luvun kokoonpanollaan. Helloween ei kuitenkaan tyydy vähään vaan lyö vieläkin isompaa vaihdetta silmään: kiertueelle lähtevät Hansenin ja Kisken mukana myös bändin nykykokoonpano eli pitkäaikainen vokalisti Andi Deris ja kitaristi Sascha Gerstner.

Idea kiertueesta syntyi, kun yhtye työsti viime vuonna julkaistua Hellbook-kirjaa, joka laittoi yhtyeen 30-vuotisen uran yksien kansien väliin. Kiertueen ensimmäinen varmistettu keikka on 28. lokakuuta 2017 Sao Paulossa ja rundi kattaa niin Etelä- ja Pohjois-Amerikan, Aasian kuin Euroopan. Bändi esittää kiertueella läpileikkauksen koko 30-vuotisesta urastaan.

”Mukana on takuulla kappaleita, joita emme ole soittaneet pitkään aikaan – tai koskaan aiemmin”, toteaa basisti Markus Grosskopf ja muistuttaa, että yhtyettä tuskin tullaan enää kiertueen jälkeen näkemään esiintymässä klassisella kokoonpanollaan.

Lisää luettavaa