Helloweenin Pumpkins United -kiertueen avauskonsertin playback-laulu hämmentää – Kai Hansen kommentoi

Ääniongelmista kärsinyt Michael Kiske joutui turvautumaan tukiraitaan Meksikossa.

Kuva: Franz Schepers

Helloween aloitti entisillä jäsenillä, Kai Hansenilla ja Michael Kiskellä vahvistetun Pumpkins United -maailmankiertueensa Meksikon Monterreystä 19. lokakuuta. Fanien kuvaamat ja Youtubeen tiensä löytäneet videopätkät ovat synnyttäneet keskustelua ja hämmennystä, koska videoiden ja läsnäolleiden katsojien puheiden perusteella osa Kisken lauluosuuksista tuli playbackina eli taustanauhalta.

Kai Hansen puhui aiheesta Jump Metalin haastattelussa ja myönsi yhtyeen turvautuneen nauhoihin, mutta ainoastaan tällä yhdellä ainoalla keikalla. Syy tähän on Kiskeen iskenyt ärhäkkä tauti, joka vei miehen laulukyvyn mennessään.

”Hän oli jo Saksasta lähtiessämme kipeä ja lennon aikana hänen olonsa vain paheni. Seuraavana päivänä hän todella taisteli selvitäkseen läpi pitkän settimme. nyt hän voi jo paremmin. Joudumme ehkä hieman lyhentämään settiämme ja antamaan hänelle enemmän tilaa ja aikaa palautua. Ja totta kai minä, Sascha [Gerstner] ja Andi [Deris] autamme parhaamme mukaan”, Hansen sanoo.

”Ensimmäisen keikan kohdalla Michael oli kuitenkin todella huonossa hapessa, eikä ollut varma selviytyykö hän ollenkaan. Meillä on vaikeimpia kohtia varten olemassa tukinauhan, jotka normaalisti tulevat ainoastaan korvamonitoreihimme, joten sanoimme miksaajallemme, että hän voi ajaa niitä PA-kamoihin tarvittaessa. Mielestäni se oli ihan reilua, sillä emme halunneet perua keikkaa kokonaan. Hän lauloi oikeasti ja antoi kaikkensa, mutta joissain kohdissa hänen äänensä tuli nauhalta. Mielestäni teimme oikein.”

Toivottavasti Kisken ääni on iskussa, kun kiertue saapuu Suomeen. Helloweenin on tarkoitus konsertoida Helsingin Jäähallin Black Boxissa 30. marraskuuta.