Helsinkiläinen Smackbound kiinnitetty maineikkaalle italialaislafkalle – mukana muun muassa Wintersunista ja Stratovariuksesta tuttuja muusikoita

Esikoisalbumi julkaistaan näillä näkymin toukokuussa.

Helsingistä ponnistava metallitulokas Smackbound on solminut levytysdiilin maineikkaan italialaisyhtiö Frontiers Musicin kanssa. Coverbändinä toimintansa aloittanut, urallaan tähän mennessä vasta kourallisen singlejulkaisuja tehtailleen yhtyeen esikoispitkäsoitto 20/20 julkaistaan näillä näkymin toukokuun alkupuolella.

Vaikka Smackbound onkin yhtyeenä nuori, on sen kokoonpanolla jo kilometrejä runsaasti takanaan. Bändissä vaikuttavat laulaja Netta Laurenne, kitaristi Teemu Mäntysaari (Wintersun), rumpali Rolf Pilve (Stratovarius, ex-Wintersun) sekä Tracedawnista tutut basisti Tuomas Yli-Jaskari ja kosketinsoittaja Vili Itäpelto. Esikoisalbumi on äänitetty Sonic Pump -studiolla tuottaja/miksaaja/masteroija Jesse Vainion (Sunrise Avenue, Apocalyptica, Poets of the Fall) kanssa.

”Nimi 20/20 peilaa koko albumin viestiä. Haluamme tehdä lopun paskanjauhannalle ja päästä asioiden ytimeen. Näytämme itsestämme niin hyvät kuin huonot puolet, olemme sekä haavoittuvia että vihaisia ja pyydämme vaihdossa rehellisyyttä ja suoraselkäisyyttä. Teemme tätä pyyteettömällä rakkaudella emmekä ole menettäneet toivoa maailman suhteen. Peräänkuulutamme totuutta”, Laurenne avaa.

Smackboundin pääsee kevään ja kesän aikana näkemään myös keikkalavoilla. 18. maaliskuuta yhtye konsertoi Helsingin On the Rocksissa ja 21. maaliskuuta puolestaan Kouvolan House of Rockissa. Kesällä Smackbound nousee lavalle muun muassa Nummirockissa sekä John Smith -festareilla.