”Hemmoteltuja paskiaisia” – Dave Mustaine ei siedä nykybändejä, jotka eivät raada menestyksensä eteen

"He eivät tiedä, mitä oppirahojen maksaminen tarkoittaa", Megadeth-pomo jyrähtää.

11.01.2019

Metal Hammer -lehti haastatteli kahta thrash metal -ikonia, Anthraxin Scott Iania ja Megadethin Dave Mustainea, ja nämä kertoivat, mitä mieltä ovat nykypäivän musiikkiskenestä. Molemmat olivat sitä mieltä, että liian harva jaksaa enää raataa menestymisensä eteen vaan asioiden odotetaan tulevan nenän eteen hopeatarjottimella.

”Nämä nykybändit ovat hemmoteltuja paskiaisia, joiden vanhemmat ovat asianajajia tai lääkäreitä, jotka sijoittavat kaikki rahansa heidän tuotteisiinsa. Sitten heillä on isot näytöt, räjähdyksiä, tanssityttöjä, puhallettavia jättinukkeja ja vitun egoramppeja keikoilla. He eivät tiedä, mitä oppirahojen maksaminen tarkoittaa”, jyrähtää Mustaine.

”Jos nyt joku bändi tulisi kysymään neuvoa, käskisin heitä seuraamaan Code Orangea. He muistuttavat meitä vuonna 1981, jolloin emme halunneet mitään muuta kuin moshata ja saada ihmiset kuuntelemaan musiikkiamme”, Ian puolestaan toteaa ja komppaa Mustainea kovan työn merkityksessä.

”Kolme vuotta ennen ensimmäisen albumimme julkaisua olivat kaikkein vaikeimmat. Idea siitä, että joku oikeasti antaisi rahaa, maksaisi levyn tekemisestä ja uskoisi musiikkiin, jota ei oltu ennen kuultu, oikeasti auttaisi meitä eteenpäin… Kaikki se oli ihan outoa ja vaikeaa. Mutta minulla ei ollut varasuunnitelmaa, halusin vain ja ainoastaan soittaa Anthraxissa.”

”Ja siinä on menestyksen avain: älä tee varasuunnitelmia”, Mustaine lohkaisee.

Lisää luettavaa