Hevijättiläinen palaa 20 vuotta sitten julkaistun sinfonialevyn tunnelmiin erikoiskeikalla – ”Lavalla on kerrankin oikeita muusikoita”

Metallica esiintyy jälleen San Francison sinfoniaorkesterin kanssa.

Metallica julkaisi marraskuussa 1999 S&M-livealbumin, jolla se esitti kappaleitaan San Franciscon sinfoniaorkesterilla vahvistettuna. Nyt 20 vuotta myöhemmin yhtye palaa noihin tunnelmiin erikoiskeikan merkeissä. Hevijättiläinen nousee San Franciscon sinfoniaorkesterin kanssa lavalle jälleen syyskuussa ja korkkaa samalla ensimmäisenä esiintyjänä uuden 18 000 katsojaa vetävän Chase Center -areenan San Franciscossa.

”Väkeä on ainakin enemmän – itse asiassa lavalla on kerrankin oikeita muusikoita – ja me olemme paljon hermostuneempia. Mutta se tuo vain lisää voimaa. Se tuo lisää mahdollisuuksia dynamiikan ja tunnelman luomiseen, kun äänivallia tuottamassa on paljon väkeä. Sinfoniaorkesteri tuo mukanaan kaikenlaisia hienoja mahdollisuuksia”, James Hetfield kertoi konsertin julkistamistilaisuudessa, millaista on soittaa sinfoniaorkesterin kanssa.

”Se on hieno mahdollisuus ja olemme todella ylpeitä, että meillä on vielä 38 vuoden jälkeenkin horisontissa tällaisia hienoja juttuja odottamassa ja voimme edelleen tehdä tutkimusmatkoja ja pitää hauskaa ystäviemme kanssa.”

20 vuotta sitten sinfoniaorkesteria johti ja sovituksista vastasi vuonna 2003 menehtynyt Michael Kamen. Syksyn konsertissa kuullaan vanhojen sovitusten lisäksi myös uusia versioita S&M-levyn jälkeen tehdystä Metallican tuotannosta, joiden orkestraatiosovituksista vastaa Bruce Coughlin. Kapellimestarina toimii Michael Tilson Thomas.

”Tämä on enemmän kuin jännittävää niin monella tasolla. San Francisco saa vihdoin pitkään kaipaamansa maailmanluokan areenan, Metallica saa olla osa avajaisjuhlallisuuksia, pääsemme palaamaan S&M:n tunnelmiin 20 vuoden jälkeen ja saamme jälleen jakaa lavan San Franciscon sinfoniaorkesterin kanssa legendaarisen MTT:n kanssa, joka aloittaa viimeisen vuotensa musikaalisena johtajana täällä… Tämä on tajunnanräjäyttävän siistiä!” hehkuttaa puolestaan Lars Ulrich.