”Hidasta!” James Hetfieldin keikkariivaajina kaahaava rumpali ja kurittomat avustajat

Ei se aina mene putkeen edes isoilla tähdillä.

02.06.2024

Yhdysvaltalainen raskaamman musiikin elävä legenda Metallica kiertää parhaillaan Eurooppaa massiivisen M72 World Tourinsa tiimoilta. Yli vuosi sitten startannut mammuttimainen kiertue saapuu tulevana viikonloppuna myös Suomeen, kun yhtye esiintyy Helsingin Olympiastadionilla sekä perjantaina 7.6. että sunnuntaina 9.6.

Bändi on ollut kasassa vuodesta 1981 saakka ja he ovat soittaneet yhdessä lukemattomia keikkoja ympäri maailman, joten he ovat taatusti yhteen hitsautuneita raudanlujia ammattilaisia. Joskus niitä huonompiakin päiviä silti sattuu meistä suurimmillekin.

Meneillään olevalla kiertueella kuvatuissa koosteissa nähdään, mitä tämä voi esimerkiksi tarkoittaa laulaja James Hetfieldin kohdalla. Näitä vähemmän loistokkaita hetkiä tarjolla jutun lopussa.

Herra Hetfieldin jengojen ratinan saattaa miltei aistia, kun kiertuehenkilökunta vetelehtii verhon takana ja jättää plektravarastot täyttämättä. Turhautuminen on lähes käsin kosketeltavaa etenkin silloin, kun rumpali Lars Ulrich unohtaa olevansa kuusikymppinen, arvokas herrasmies ja paahtaa naama mielipuolisessa irveessä kannujensa takana kuin perseeseen ammuttu Hellhammer.

Kenties Ulrich kuuli väärin, ja oletti Hetfieldin huutavan ”faster, faster!”

Lisää luettavaa