Hiidenhauta julkaisi tulevan levyn toisen singlen – ”Kappaleesta huokuu kaiken ahdistavuuden ohella myös tietynlainen vapautuneisuus”

Leväkkö oli tarkoitettu alun perin albumille piilobiisiksi, kertoo laulaja Tuomas Keskimäki.

Black metalia folk-vaikuttein soittava Hiidenhauta julkaisee kolmannen studioalbuminsa Riivin 18. syyskuuta Inverse Recordsin kautta. Tänään levyltä on julkaistu maistiaisiksi toinen singlelohkaisu Leväkkö musiikkivideoineen päivineen. Laulaja-sanoittaja Tuomas Keskimäen mukaan kyseessä on monestakin syystä hieman erilainen Hiidenhaudan kappale.

”Ensinnäkin sen sanoitus sisältää vanhan ’Kalanpää minun, minun pää pirun…’ -loitsun, joka jäi tiukasti mieleen lapsena nähdystä Ei vanhene koskaan -ohjelman Bodominjärven murhia käsittelevästä jaksosta. Niitä sanoja olen vuosia halunnut käyttää jossain kappaleessa, ja nyt siihen aukesi täydellinen tilaisuus”, Keskimäki avaa.

”Biisin sävelsi basisti Henri Hakala levyn viimeisenä sävellyksenä. Kappaleesta huokuu kaiken ahdistavuuden ohella myös tietynlainen vapautuneisuus, ja se johtuu ennen kaikkea siitä, että tämän piti alun perin olla levyn piiloraita. Eli se sävellettiin täysin ylimääräiseksi, muusta levystä irralliseksi kappaleeksi. Biisin valmistuttua oli selvää, ettei sitä voi piiloraidaksi laittaa, joten sen jälkeen se päätyi ajatuksena päätösraidaksi, muttei sekään täysin oikea paikka sille ollut.”

”Sitten vielä kaiken lisäksi mietittiin, että jos kappaleeseen kuvaisi metsäisen ja yksinkertaisen videon ilman erikoisuuksia. Vain hypnoottista luontoa ja pitkiä ottoja. Lopulta videomateriaali kuvattiin minun ja Henrin metsäreissulla Satakunnan Raakkuunjärvellä, jonka pohjalta Henri sen sitten parsi valmiiksi videoksi, alan ammattilainen kun on.”

Riivin-levyn edellisen singlejulkaisun Riidenlieko voit puolestaan kuunnella täällä.