Hiidenhauta laulaa uudella levyllään suomalaisen pirun monipuolisuudesta – ensimaistiaisena tarjolla single Riidenlieko

"Se voi olla moraalinvartija, kostonhimoinen, julma, avulias, leikkisä, inhimillinen, näkyvä, näkymätön, ja kaikkea siltä väliltä", laulaja-sanoittaja kuvailee suomalaisen kansanperinteen pirua.

16.07.2020

Folk-vaikutteista black metalia soittava Hiidenhauta julkaisee kolmannen studioalbuminsa Riivin 18. syyskuuta Inverse Recordsin kautta. Riivin on yhtyeen kuvailun mukaan mullantuoksuinen, raaka, vihainen mutta myös kaunis kuin loputon luonto. Levyn teemaksi muodostui muutaman mutkan kautta lopulta ”piru suomalaisessa kansanperinteessä”.

”Alussa ajatuksena oli tehdä teemalevy kansanperinteen maahisista ja kaikenlaisista muista ehkä enemmänkin näkymättömistä hahmoista. Aikani kuitenkin lueskeltuani kirjoja kuten Myytillisiä tarinoita, Suomalainen piru ja Olevaisen yöpuoli, oli melko selvää, että levyn teeman pitää olla suomalaisen kansanperinteen piru, joka ensi ajatukselta voi tuntua melko kuluneelta aiheelta black metalin kentällä, mutta joka on kuitenkin paljon enemmän kuin ensimmäinen ajatus siitä”, avaa laulaja-sanoittaja Tuomas Keskimäki.

”Suomalainen piru on monipuolinen; se voi olla moraalinvartija, kostonhimoinen, julma, avulias, leikkisä, inhimillinen, näkyvä, näkymätön, ja kaikkea siltä väliltä. Se on konkreettinen ja kerrassaan omituisen monitasoinen hahmo kansanperinteessä, ja ihmisten kokemukset pirusta ovat olleet häkellyttävän todentuntuisia. Ja pitää muistaa, että suomalaisen kansanperinteen piru ei ole edes etäisesti sukua kristinuskon paholaiselle, eikä näitä pidä keskenään sekoittaa.”

Levyltä on lohkaistu maistiaisiksi ensimmäinen single Riidenlieko. Kappaleen musiikkivideon toteutuksesta vastaa Jerkka Perälä ja sen voit katsoa tuosta alapuolelta.

Lisää luettavaa