Huonoja uutisia hiljattain Suomessakin vierailleen thrash-kolmikon suunnalta: Testament- ja Exodus-muusikoilla korona, Death Angel -rumpali teholla

Chuck Billyllä on diagnosoitu korona, Gary Holt odottaa vielä varmistusta.

Thrash metal -veteraanit Testament, Exodus ja Death Angel olivat parhaillaan yhteisellä Euroopan-kiertueella koronaviruksen iskiessä kunnolla ja yhtyeet joutuivatkin perumaan kaksi konserttia Italiassa ja Saksassa helmi- ja maaliskuun taitteessa aivan kiertueen loppusuoralla, kun kokoontumisia ja tapahtumia kiellettiin taudin vuoksi. Nyt jokaisen bändin leiristä kantautuu uutisia, että virus on päässyt leviämään myös orkestereiden keskuudessa.

Testament-yhtyeen Facebook-sivuilla julkaistiin hiljattain tiedote, jonka mukaan laulaja Chuck Billyllä ja tämän vaimolla Tiffanyllä on virallisesti diagnosoitu COVID-19. Myös osa yhtyeen teknikoista on saanut positiivisen testituloksen. Myös Exodus-yhtyeen Gary Holt on kertonut saaneensa koronaan viittaavia oireita ja käyneensä testeissä, jonka tuloksia vielä odotellaan.

Siinä missä Billy ja Holt sairastavat kotikaranteenissa, on Death Angel -rumpali Will Carrollin tila kuitenkin paljon pahempi. Holt kertoi sosiaalisessa mediassa Carrollin joutuneen tehohoitoon. Toistaiseksi ei ole varmuutta, onko tehohoidon syynä nimenomaan korona vai jokin muu, mutta Holtin mukaan koronasta on hyvin todennäköisesti kyse.

”Arvostan kaikkia lämpimiä toiveita, joita olen saanut osakseni, mutta minä olen vain hieman kipeä – Will on teho-osastolla. Hänen tilansa on paljon, paljon pahempi kuin minun. Hän on todella sairas. Meitä on muitakin, joilla on ilmennyt samoja oireita ja odotamme nyt testituloksia. Mutta Will tarvitsee kaikilta nyt hyviä viboja”, Holt kommentoi.

Testament, Exodus ja Death Angel nähtiin kiertueellaan myös Suomessa. Yhtyeen konsertoivat Helsingissä ja Tampereella helmikuun alkupuolella.

**COVID-19 OFFICIAL STATEMENT** As many of you already know, after returning from the BAY STRIKES BACK over Europe…

Posted by Testament on Sunday, 22 March 2020

View this post on Instagram

I remained quiet on this earlier, not wanting to say anything until I was certain it had become public knowledge, but Will Carroll, @bleedingpriest , is in need of some massive positive vibes. Me, I appreciate all the warm wishes I’ve gotten, but I’m sick, nothing more, Will is in the ICU. WAY worse that anything I’m dealing with, by a long shot. Not even close. He is very ill. There are several of us that have symptoms and are waiting for test results. Will needs some healing vibes from everyone. Here we are recreating the Scorpions pyramid with @bonsloth Get well Will👊🏻❤️👊🏻

A post shared by Gary Holt (@garyholt_official) on