Hyvän fiiliksen jäljillä – haastattelussa One Morning Left

Vaasalaisen One Morning Leftin maailmassa yhdistyvät moderni metalcore, diskomusiikki ja 1980-lukulainen neonvaloestetiikka. Kaiken hauskanpidon alla lymyää silti myös annos pimeyttä ja vakavuutta.

Teillä on alla jo muutama julkaisu. Millä tavalla uusi levy vertautuu aiempaan tuotantoon? 

– Levyntekoon ryhdyttäessä käännettiin uusi sivu One Morning Leftin aikajanalla. Tehtiin tietoinen muutos uuden ja suuremman ilmaisun suuntaan, ja lopputuloksena on heittämällä meidän paras albumi tähän saakka, huutolaulusta vastaava perustajajäsen Mika Lahti sanoo. 

– Levyä työstettiin omin voimin vuosia, sillä päätettiin, ettei hosuta tekemisen kanssa, vaan tehdään kerralla timanttia korville. Musiikin soundimaailma pyörii 1980-luvun hengessä, mikä kuulijankin on helppo aistia. Menoa ja vilskettä riittää alusta loppuun asti, eli musiikki ei jätä hevikansaa kylmäksi. 

Uuden albumin kappaleilla on mielestäni hieman aiempaa vakavampia otsikoita. Onko Hyperactive vakavahenkisin levynne? 

– Bändin osaaminen ja elämänkokemus ovat kasvaneet siinä määrin, että tämän voi sanoa olevan meidän vakavaluonteisin levymme. Tätä hommaa on kuitenkin tehty aina pilke silmäkulmassa ja tullaan aina tekemään. Tavoitteena on nostattaa henkeä ja tuoda kuulijalle hyvää fiilistä. Sen tunteen kyllä saa tätä levyä kuunnellessa, musavideoita katsoessa ja tietysti livenä. Mikään ei ole meistä parempaa kuin tartuttaa hyvää fiilistä muihin! 

Ilmoititte Hyperactiven ilmestymispäivän puolisen vuotta ennen varsinaista julkaisua. Miksi päätitte tehdä odotuksesta näin pitkän? 

– Edellinen julkaisu Metalcore Superstars tuli vuonna 2016, joten haluttiin alkaa herättelemään faneja hyvissä ajoin, ja tässä samalla haaviin on tarttunut myös paljon uusia faneja. Musan julkaiseminen on myös muuttunut kuluneen viiden vuoden aikana jonkin verran, esimerkkinä Spotify-soittolistojen kasvanut merkitys yksittäisten biisien kohdalla. 

Minkälainen suksee teillä on Suomen rajojen ulkopuolella? 

– Digitaalisten alustojen mukaan hyvää pöhinää näyttäisi olevan Jenkeissä, Saksassa, Briteissä, Venäjällä, Kanadassa ja Japanissa. Myös Ausseista löytyy hyvin kuuntelijaa. Täälläkin odotetaan kovasti koronaviruspandemian laantumista, jotta päästäisiin valtaamaan mantereita ihan konkreettisesti. 

Metallipiireistä löytyy yhä paljon puristisuutta, ja kaltaisenne ennakkoluuloton bändi saattaa olla monelle kuin punainen vaate. Nautitteko aiheuttamastanne hämmennyksestä ja vastareaktioista? 

– Ainahan me ollaan erotuttu massasta eduksemme, ja nykykuuntelija taitaa kuitenkin olla entistä avoimempi uuden ja erilaisen musiikin suhteen, Lahti arvelee. 

– On myös mielenkiintoista saada aiheutettua jokin reaktio, eikä olla vain ”ihan ok”. Uskomme, että vahva tekeminen aiheuttaa vahvan reaktion, suuntaan tai toiseen. Sen verran, mitä on seurattu uusien sinkkujen vastaanottoa, niin onhan se palaute ollut aivan huikeeta. 

Julkaistu Infernossa 5/2021.

Lisää luettavaa