Indonesialaisen levykaupan omistajat pidätetty ”kommunistisen” Kreator-paidan takia

09.05.2016

Indonesialaisen levykaupan omistajat on viety poliisin kuultaviksi, kun viranomaiset päättivät, että kaupan myymä Kreator-paita on kommunistista propagandaa. Paidassa kun on melko isosti esillä kuuluisa sirppi ja vasara, myös Indonesian entisen kommunistisen puolueen PKI:n suosima symboli.

Ilmeisesti Kreator-yhteys on tässä jupakassa kuitenkin lieventävä asianhaara: viranomaiset eivät sentään suoraan epäile omistajia maanpetoksesta, koska, niin, kyseessä nyt on kuitenkin maailmanlaajuisesti menestyneen metallibändin fanipaita, eikä esimerkiksi ladattu pommi tai kommunistiaktivistien maanalainen manifesto.

– Tällä hetkellä [kaupan omistajia] vain kuulustellaan. Tässä ei näytä olevaan mitään merkkiä maanpetoksesta. Epäiltyjen sanojen mukaan he eivät tienneet, että kyseessä oli PKI:n symboli, sanoo paikallinen poliisipäällikkö Ary Purwanto.

Kommunismi on ollut Indonesia jyrkästi kiellettyä jo sitten vuosien 1965-66 verilöylyn, jossa kuoli satoja tuhansia silloisen kommunistisen puolueen jäseniä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Coconuts Jakarta.

kreatortmay

Lisää luettavaa