Inferno tarjoaa: kuuntele uusi Fleshred-levy!

Kotimaisen death metalin jo valmiiksi laadukkaaseen katraaseen liittyi kolmisen vuotta sitten yhtye nimeltä Fleshred. Debyyttilevy Bloodtorn ilmestyy 28.9., mutta Infernon sivuilla voit kuunnella sitä jo nyt! Lue myös bändin perustajan Jani Hentilän haastattelu alta.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Toni Salminen www.fleshred.com

[TÄMÄ KUUNTELUKAMPANJA ON PÄÄTTYNYT.]

Fleshredin lajityyppinä on konstailematon, suora, rehellinen ja pidättelemätön death metal. Hentilän mukaan hän oli alun perin perustamassa thrash-bändiä Evince-nimisen yhtyeen raunioille, mutta löysikin pian itsensä The Scourgerista soittamasta thrashia.

– Sitten ajattelin toteuttaa pitkäaikaisen ideani ja kasata death metal -bändin. Heikkisen Jussi (basso) innostui ideasta saman tien ja pian oli bändi kasassa. Tarkoitus oli napata vaikutteita omista suosikeista ja sekoittaa mukaan omaa juttua. Ei ehkä mikään maailman omaperäisin lähestymistapa, mutta mielestäni Fleshredin keitoksessa on monien vaikutteiden lisäksi omakin mausteensa, hän kertoo.

Nimenomaan suoraviivaisuus on ollut alusta asti tärkeää.

– Halutaan tehdä suht simppeliä musaa eikä edes lähteä teknisen death metalin suuntaan, koska siihen ei ainakaan itselläni soittotaidolliset rahkeet edes riittäisi.

Simppeliyden tavoittelu on biisinteossa joskus vaikeampaa kuin luulisi. Tämän on huomannut myös Hentilä.

– Toisinaan oli kyllä melkoista tervanjuontia, kun ei viitsisi ihan kaikkia kuluneimpia ideoita ja kappalerakenteita käyttää. Toinen ääripää on esimerkiksi Babylonian Dream -biisi, joka syntyi noin 40:ssä minuutissa. Biisi on vieläpä omasta mielestäni melkein levyn parhaita.

Levyn julkaisee Violent Journey Records. Hentilä kiittelee vuolaasti hyvää yhteistyötä ja levymoguli Ruokankaan omistautumista heavy metalille.

Mutta mikä on se ainesosa X, joka erottaa Fleshredin tuhansista muista yrittäjistä?

– Kyllä se on se panssarivaunun pelko perseessä -mentaliteetti. Hirveellä ahtopaineella mennään eteenpäin. Metsien läpi vaikka ilman kiisseliä. Välillä tsekataan ruuvit ja mutterit ja sitten taas täysiä. Näistä soittajista muotutuu omankuuloisensa keitos tällä pieteetillä. Tämä kone tekee sen. Death metalin Tiger Panzer.