Inferno tarjoaa: kuuntele uusi Lullacry-albumi!

Miltä kuulostaa Lullacry yli kuuden vuoden julkaisutauon jälkeen? Kuuntele Where Angels Fear -levy alta ja lue, millaisin sanakääntein kitaristi Sami Leppikangas käy biisit läpi! Levy ilmestyy 7.3.

Kuva: Aila Leppikangas

[TÄMÄ KUUNTELUKAMPANJA ON PÄÄTTYNYT.]

Antidote to You

Yksi ekaksi valmistuneista ralleista. Halusin tehdä semmoisen biisin, jolla olisi kiva aloittaa livesetti. Lähtee kunnon Rocky Balboa -tyylisellä introlla. Mielenkiintoinen sovitus ja soittelun ilottelua. Ihmissuhdetarina; joskus tunnemme vetoa ihmiseen, joka on huonoa seuraa ja tähän ei ole vastalääkettä…

Still an Angel

Aika nusauttelulyriikkaa. Nasty but no mean. Tätä tukemaan tein rivakan pophevirallin, jossa yhdistyy hevimpi riffi tarttuvaan popkertsiin. Lyhyt biisi, mutta niin on suomalaisen miehen sänkyhommatkin.

Thousand Suns

Tumma, suorahko The Cult -tyylinen biisi, jonka suoruutta kompensoimaan tein progressiivisemman c-osan Opethin hengessä. Maailmanlopun tarina.

Feel My Revenge

Yksi omia suosikkeja tältä levyltä. Slovarimpi biisi, mutta tällä kertaa synkeämmällä tarinalla kuin se perus-lovestory. Vaikea biisi sovittaa dynamiikkansa takia, mutta onnistui mainiosti.

Bad Blood

Niinkuin kultakorva Svante Forsbäck tokaisi: Täähän on ihan punkkia! Kertoo siitä, että joskus on vaan kaadettava kaikki paska takaisin kymmenkertaisella teholla.

All Behind

Basistikin on päässyt sorvaamaan musiikkia. Viimeistelin biisin melodioilla ja lopputuloksesta tuli hieno keskitempoinen goottiralli. Biisi kertoo naisesta, jonka mieli on järkkynyt ja lopulta nainen on päätynyt pehmustettuun huoneeseen.

Gone Are the Days

Progressiivisin biisi, jonka olen tehnyt. Sabbath-tyylistä riffittelyä, iso kertsi ja hienoa c-osa-fiilistelyä. Oli aikamoinen jokeri, että onnistuuko vai tuleeko pannukakku. Ja tämähän onnistui hienosti! Biisi kertoo siitä, että joskus on tehtävä päätöksiä oman edun takia, vaikka se muita vahingottaisi. Tällöin on pystyttävä elämään päätöksensä kanssa.

I Am

Rokkiralli tarttuvalla kertsillä eli ehkä eniten parin edellisen levyn matskua. Toimiva livebiisi. Ihmissuhdemeininkiä. Joskus on vain osattava lähteä lätkimään…

Broken (Into Pieces)

Iso biisi, jossa Alice in Chains -tyyliset säkeet yhdistyvät jenkkityyliseen kertsiin. Shinedown etc. Tätä leivottiin kämpillä eniten, oli todella haastavaa saada toimimaan, mutta urakka kannatti! Titteli jo kertoo, että syvissä vesissä mennään.

Where Angels Fear

Tämän oli tarkoitus tulla jo edelliselle levylle, mutta Tanja ei saanut biisiä laulettua. Tällä levyllä Tanja selätti biisimörön ja symbolisesti tässä uuden kauden kynnyksellä se sopi hienosti levyn nimeksi. Sanonta kuuluu: I rush in where angels fear to tread. Eli joskus pitää hypätä tuntemattomaan silläkin uhalla että kaikki menee vituiksi. Uhkapeli kuitenkin monesti kannattaa ja silloin lopputulos ylittää kaikki kuvitelmat.

Stay

Kesken session tuottaja Herranen sanoi, että levy kaipaisi vielä yhtä akkaribiisiä. Tämä valmistuikin sitten todella nopeasti. Pyysin että Tanja kirjoittaisi kirjeen edesmenneelle isälleen. Herrasen kanssa sitten täydennettiin lyriikat ja biisi oli Herrasen ehdotuksesta seuraavana päivänä lauluineen narulla. Todella koskettava henkilökohtainen tarina ja kaunis biisi. Siihen on hyvä lopettaa.