Inferno tarjoaa: kuuntele uusi Wolfheart-albumi!

07.10.2013

Tuomas Saukkonen laittoi kaikki aiemmat bändivirityksensä vilttiketjuun ja ilmoitti keskittyvänsä vain Wolheartiin. Multi-instrumentalistin uuden orkesterin debyyttialbumi ilmestyy 11. lokakuuta ja Inferno tarjoaa sen ennakkokuunneltavaksi siihen asti.

Kokoonpano nähdään ensi kertaa livenä levyn julkaisupäivänä, kun Helsingin Nosturissa juhlitaan Metalheim-festivaalin tahtiin. Kuuntele alta Wolfheartin Winterborn-albumi ja lukaise soittimen alta löytyvät Saukkosen kommentit jokaisesta kappaleesta.

The Hunt
-Ensimmäinen Wolfheartille putkahtanut biisi, kun hommaa laitteli pikkuhiljaa tulille 2012 syksystä. Aikaa kun kerran oli enemmän kuin tarpeen ja vain yksi bändi fokuksen alla, tuli kyseinen biisi demotettua useaan otteeseen eri sovituksilla, ja levyllekin vielä kahteen kertaan. Onneksi jokaisella kierroksella parempaan suuntaan ja vaikka on vuoden verran jo tullut tutuksi, niin vielä meinaa nousta oma nyrkki ilmaan kun intron jälkeen lähtee biisi käyntiin. Hieno fiilis tämä.

Strength and Valour
-Itä-Suomesta rajan pinnasta kotoisin olevana on Suomen sodat olleet aina aika lähellä sydäntä. Pienenä tappina 80-luvun lopulla tuli monet kerrat käytyä ihmettelemässä kotikylällä rinteeseen muistomerkiksi jätettyä ilmatorjuntatykkiä, joka yhä osoitti itänaapurin suuntaan. Tuskin nykyiset ja tulevat ”1st world problem” -sukupolvet tulevat ymmärtämään sitä työtä ja uhrauksia millä tämän maan itsenäisyys saatiin. Kansallissosialistisuudesta ollaan kaukana ja biisi pureutuukin omaan suureen arvostukseen henkilötasolla. Kovia jätkiä olivat. Biisi heille.

Routa pt. 2
-Jatkaa nimeään myöten Black Sun Aeonin Routa-tuplalevyn talviteemaa. Muutenkin fiilispuolella Wolfheart on enemmän kallellaan Black Sun Aonin suuntaan ja monella tapaa itselle Winterborn on jatkumoa Routa-levylle enemmän kuin yhdellekään edesmenneelle bändille tai niiden tekemälle levylle. Levyn eeppisintä osastoa ja mittaakin löytyy oman mittapuun mukaan huimasti eli 7.30.

Gale of Winter
-Talvi mainittu! Tosin termistö piilottelee takanaan – ei suoranaista rakkauslaulua – mutta laulua rakkaasta ihmisestä. Aika paljon tulee kirjoitettua lyriikkaa, pukien sen hetkisiä ajatuksia paperille, eikä näin ollen myöskään ole juurikaan writers blockit riivanneet, kun kyllähän tuota aatosta piisaa mistä kirjoittaa. Keskitempoista ja melodista. Olisi ollut varmaan hittiainesta puhtailla vokaaleilla mutta ehkä sitten ensi levyllä niiden aika.

Whiteout
-Black Sun Aeonin hengessä taas rouhitaan ja säkeistöt menee jo doomin puolelle jousien höystämänä. Levyn ainut vieraileva muusikko Eternal Tears of Sorrow -kitaristi Mika Lammassaari polkaisi biisiin sellaisen soolon että morjens! Erikoishommiin erikoismiehet! Lyriikka ja biisi kulkevat käsikädessä samaa teemaa ja tietä, mikä on kokolailla synkkä ja yksinäinen.

Ghosts of Karelia
-Samassa ”talvisodan” hengessä mennään Strength and Valour -biisin kanssa. Siinä missä yllä analysoitu kakkosralli pohjasi enemmän hieman romantisoituun sankari teemaan, Ghosts of Karelia on enemmän suoraa turpaan vetoa niin musiikillisesti kuin taistelukentälläkin. Levyn selkeästi eniten death metalin suuntaan kallellaan oleva biisi.

I
-Lyhyt ja ytimekäs kuten nimikin. Levyn miksaus oli jo alkanut, kun iltaisen riffittelyn päätteeksi meni paletti vähän uusiksi. Alun perin miksaukseen meni jo valmiiksi enemmän biisejä mitä oli tarkoitus masterointiin laittaa, joten yksi uusi pakkaa hämmentämään ei paljoa painanut, kun kasailtiin rumpuja uusiksi pikaisia lisä äänityksiä varten. Lopputuloksena yksi levyn tarttuvimpia ralleja.

Chasm
-Levyn pisin ja eeppisin ralli ja yltää miltein ”maagiseen” kahdeksan minuutin mittaan. Magiikkaa tuskin muille kuin itselleni, koska Before the Dawnin kanssa on noin 80 sävelletyn biisin keskiarvo tuskin juuri neljää minuuttia enempää, joten aika hyvin oli hitsautunut kyseisen bändin sävellyskynä täsmämittaisiin ralleihin. Akustinen fiilistely kohtaa eeppisen rymistelyn. Lammassaari näyttää taas kaapin paikan.

Breathe
-On hyviä päiviä ja huonoja päiviä. Ja sitten on todella huonoja päiviä, jolloin on parempi vaan keskittyä hengittämiseen ja antaa maapallon pyörähtää rauhassa auringon ympäri. Hidasta, raskasta, melodista ja massiivista, johon on hyvä päättää levy.

Lisää luettavaa