Insomniumin seuraavan levyn ilmestymispäivä julki – bändi ilmoittaa samalla kokoonpanomuutoksesta

Uusi odotettu Insomnium-albumi on kohta julki.

Insomnium

Uransa vuonna 1997 aloittanut kotimaisen melodeathin luottonimi Insomnium julkaisee kahdeksannen studioalbuminsa Heart Like a Graven 4. lokakuuta.

Levy pureutuu odotetusti syvälle suomalaiseen sielunmaisemaan:

”Albumin konseptina on sukeltaa syvälle suomalaisen melankolian sydämeen. Inspiraation lähteinä olivat synkimmät ja surullisimmat laulut, runot ja tarinat, jotka todella ovat onnistuneet vangitsemaan pohjoisen synkkyyden”, bändi luonnehtii ja nostaa omien elämänkokemustensa ohella esiin esimerkiksi Saima Harmajan runot, Tapio Rautavaaran tuotannon sekä Peltoniemen Hintriikan surumarssin fiilikset.

Insomniumin kokoonpano on kokenut pienen muutoksen, sillä yhtyeessä livekitaristina toiminut Jani Liimatainen (Cain’s Offering, ex- Sonata Arctica) on liitetty bändin viralliseksi jäseneksi:

”Vuonna 2018 kävi selväksi, että Ville (Friman) ei voinut yhdistää enää uraansa Yorkin yliopistossa kiertue-elämän kanssa. Päätimme, että kolmas kitaristi on tarpeen, jotta saamme homman toimimaan”, bändistä kerrotaan.

”Kauas ei tarvinnut katsoa, sillä Jani Liimatainen on ollut jo mukana livekeikoillamme useammalla kiertueella. Miekkonen on myös mitä mainioin muusikko, vokalisti, biisintekijä ja vielä kaupan päälle mukava hemmo, joten päätös oli äärimmäisen helppo.”

1. Wail of the North
2. Valediction
3. Neverlast
4. Pale Morning Star
5. And Bells They Toll
6. The Offering
7. Mute Is My Sorrow
8. Twilight Trails
9. Heart Like a Grave
10. Karelia