Iron Maidenin aitous vetoaa faneihin, sanoo Bruce Dickinson: Me emme käytä taustanauhoja tai laske sävellajia

"Olemme siinä mielessä vanhan liiton tyyppejä", laulaja tuumaa.

17.10.2023

Iron Maiden on viimeisimmällä The Future Past -kiertueellaan soittanut sekaisin runsaasti viimeisimmän Senjutsu-albuminsa (2021) kappaleita yhdessä Somewhere in Time -levyn (1986) enemmän ja vähemmän soitettujen klassikkojen kanssa. Australialaisen Triple M -radion Dave Gleeson kysyi tuoreessa haastattelussa laulaja Bruce Dickinsonilta, miten yhtye onnistuu nostamaan settilistalle niin paljon uutta materiaalia vanhojen hittien rinnalle ilman, että fanit marmattavat asiasta.

”No, koska he, ihme kyllä, oikeasti pitävät musiikistamme, haha! Eikö ole kummallista? Tiedän, että tänä päivänä on ihan ennenkuulumatonta mennä katsomaan keikkaa oikeasti musiikin takia. Mutta me emme ole mitään muoti-ikoneita tai sellaisia. Olemme aina olleet… Miten sen nyt muotoilisi? Emme ole mikään Michelin-kokin valmistama gourmet; me olemme lihaa ja perunoita. Se, mitä ihmiset tulevat katsomaan, on hyvin suoraviivaista. Tai siis, musiikki ei välttämättä ole, mutta bändin asenne on”, Dickinson nauraa.

”Soitamme yhä biisit alkuperäisessä sävellajissa emmekä madalla biisejä tai virettä tai mitään sellaista. Soitamme yhä keikalla liian nopeasti, koska olemme niin innostuneita. Emme ole koskaan käyttäneet klikkiä tai mitään sellaista, mitä nykyään näkee paljon käytettävän. Monia bändejä katsellessa ajattelen vain, että hetkinen, lauloit tuon kohdan ilman että liikutit edes huuliasi. Taustalauluja tulee oikealta ja vasemmalta ja kaikkialta. Me emme tee mitään sellaista, kaikki on analogista ja aitoa. Olemme siinä mielessä vanhan liiton tyyppejä. Mutta mielestäni se kannattaa, koska yleisö ymmärtää, että todellisuus on nykyään harvinaista.”

Bruce Dickinson julkaisee ensi vuoden alussa The Mandrake Project -sooloalbumin ja kiertää sen tiimoilta muun muassa Brasiliassa. Iron Maiden puolestaan jatkaa The Future Past -kiertuetta ensi vuoden syksyllä Australiassa.

Lisää luettavaa