Iron Maidenin Killers täyttää tänään 40 vuotta – tällaisia covertulkintoja albumi on poikinut vuosien varrella

Kokosimme netin syövereistä löytyvistä versioista kokonaisen tribuuttialbumin.

02.02.2021

Heavy metal -suuruus Iron Maidenin toinen pitkäsoitto Killers ilmestyi 2. helmikuuta 1981 eli päivälleen 40 vuotta sitten. Kyseessä oli laulaja Paul Di’Annon toinen ja viimeiseksi jäänyt albumi Maidenin riveissä sekä ensimmäinen bändin luottotuottajaksi vakiintuneen, viime syksynä menehtyneen Martin Birchin kanssa. Se oli myös ensimmäinen levy, jolla soitti kitaristi Adrian Smith, joka oli liittynyt bändiin pian debyyttilevyn julkaisun jälkeen.

Levyn kappaleista on vuosien varrella kuultu jos jonkinlaisia tulkintoja monien enemmän tai vähemmän nimekkäiden yhtyeiden toimesta. Kokosimme alle netin tarjonnan valituista paloista kokonaisen Killers-tribuuttilevyn, jonka skaala ulottuu Arch Enemyn tykittelystä Eternal Elysiumin psykedeeliseen doom/sludge metalin kautta Baaba Kulkan perinnesoittimilla soitettuun folkiin. Onpahan mukana myös kaksi kappaletta nykyisen solistin Bruce Dickinsonin laulamana; Brucen koelauluäänityksistä napattu versio Twilight Zonesta sekä Drifter-liveversio yleisöhuudatuksineen vuodelta 1982.

Niin ja itse alkuperäislevy löytyy luonnollisesti artikkelin lopusta eli voit laittaa itse juhlakalun soimaan heti coverit läpi kahlattuasi. Kätevää!

Arch Enemy: The Ides of March

YouTube video

Stuck Mojo feat. Devin Townsend: Wrathchild

YouTube video

In Flames: Murders in the Rue Morgue

YouTube video

Solace: Another Life

YouTube video

Angelcorpse: Genghis Khan

YouTube video

Eternal Elysium: Innocent Exile

YouTube video

Destruction: Killers

YouTube video

Baaba Kulka: Prodigal Son

YouTube video

Steel Prophet: Purgatory (+ The Ides of March)

YouTube video

Bruce Dickinson: Twilight Zone

YouTube video

Iron Maiden: Drifter (1982 live)

YouTube video

Lisää luettavaa