John Petruccista oli ”todella siistiä” saada Mike Portnoy mukaan uudelle soololevylleen – ”Hän teki erinomaista työtä”

Entiset bänditoverit soittavat ensimmäistä kertaa samalla levyllä 11 vuoteen.

09.07.2020

Dream Theater -kitaristi John Petrucci paljasti hiljattain, että miehen tulevalla Terminal Velocity -sooloalbumilla soittaa rumpuja entinen Dream Theater -kannuttaja Mike Portnoy. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2009, kun entiset bänditoverit soittavat samalla levyllä.

Petrucci keskusteli Portnoyn osallisuudesta tuoreessa Dream Theaterin faniklubin haastattelussa ja hänen mukaansa aloite yhteistyölle tuli Portnoyn suunnalta.

”Olin kertonut hänelle aikeistani tehdä uuden sooloalbumin ja hän totesi, että jos tarvitsen apua, hän on käytettävissä. Ajattelin hiljaa mielessäni, että tarjous hyväksytty”, Petrucci toteaa.

”Olin säveltänyt kaikki biisit ja ohjelmoinut niihin rummut. Meillä oli siis valmiit biisit, joihin minä ja ääniteknikkoni soitimme myös bassot. Mike astui kuvioon, opetteli biisit ja toki lisäsi niihin oman kädenjälkensä. Hän teki erinomaista työtä. Oli todella siistiä ja hauskaa tehdä hänen kanssaan taas kimpassa musiikkia. [Rummuissa] meni noin kuusi päivää ja ne kuulostavat upeilta.”

Petruccilta myös udellaan, miksi hänen toinen sooloalbuminsa ilmestyy juuri nyt, kitaristi toteaa aikataulujen antaneen vain nyt siimaa tehdä Dream Theaterin ulkopuolisia juttuja. Toki koronallakin oli osuutta asiaan.

”Olin jo suunnitellut ennen pandemiaa aloittavani soololevyn parissa työskentelyn, sillä Dream Theaterin kiertuesuunnitelmissa oli jo valmiiksi kuukaudenkin mittaisia vapaita jaksoja tänä vuonna. Totesin, että jos en aloita levyä nyt, en saa sitä koskaan aikaiseksi. Sitten kaikki paikat suljettiin ja kaikki suunnitelmat siirtyivät, joten yhtäkkiä minulla olikin paljon enemmän ylimääräistä aikaa. Aloin työstää levyä käytännössä heti, kun palasin kotiin [viimeiseltä Dream Theaterin kiertueelta] ja työstin sitä tauotta kaksi kuukautta, viitenä päivänä viikossa. Valmista tuli noin kolmessa kuukaudessa.”

Lisää luettavaa