Jonathan Davis Sepulturan Roots-albumista: olimme otettuja, vaikka se olikin räikeä Korn-kopio

Sepultura julkaisi 20 vuotta sitten Roots-albumin, joka osaltaan muovasi nu metaliksi nimettyä genreä ja vei sitä kohti valtavirtaa. Erityisesti Max Cavalera oli tuohon aikaan suuresti innostunut Kornin debyytistä, joka julkaistiin pari vuotta ennen Rootsia. Sepultura jopa nappasi Kornin tuottajan Ross Robinsonin työstämään omaa albumiaan.

Korn-nokkamies Jonathan Davis kertoo Metal Hammerin tuoreessa haastattelussa olleen kovin ristiriitaisissa tunnelmissa Rootsin ilmestyttyä.

– Olimme otettuja, että olimme inspiroineet heitä, mutta levy tuntui vain meidän räikeältä kopiolta. Kyllähän esimerkiksi Slipknot otti meistä myös vaikutteita, mutta he tekivät kuitenkin ihan omaa juttuaan. Muistan tapelleeni Ross Robinson kanssa asiasta. Mielestäni hän vain otti soundimme ja antoi sen Sepulturalle , Davis muistelee.

Asiaa ei myöskään auttanut, että Davis otettiin levylle vierailevaksi laulajaksi. Hän ja Faith No Moren Mike Patton laulavat Lookaway-kappaleella. Lisäksi silloinen Korn-rumpali David Silveria on mukana Ratamahatta-kappaleessa.

– Nuoret aivoni eivät millään osanneet käsitellä sitä. Toisaalta he olivat myös suuri esikuva meille, joten ehkä se oikeuttaa asian. Ja Roots on kuitenkin klassikko, joten loppu hyvin, kaikki hyvin.

Max ja Igor Cavalera ovat parhaillaan Roots-juhlakiertueella, jolla albumi soitetaan kokonaisuudessaan. Kiertue saapuu myös Suomeen joulukuussa.

Korn puolestaan julkaisee 21. lokakuuta uuden pitkäsoiton The Serenity of Suffering.