”Jos haluan tehdä levyllisen poppia, niin minähän jumalauta teen” – Mastodon-kitaristia ei voisi vähempää kiinnostaa fanien kommentit kaupallistumisesta

Mastodon julkaisi maaliskuun lopussa tuoreimman pitkäsoittonsa Emperor Of Sand, joka nousi ensimmäisellä viikollaan Yhdysvaltojen myydyimmäksi albumiksi (fyysisinä kopioina) ja Suomessakin albumilistan sijalle neljä. Ja kuten kahden edellisenkin levyn kohdalla, myös tälläkin kertaa nettiin ilmestyi huutelijoita ja kriitikoita, jotka sanovat bändin soundin pehmenneen ja yhtyeen uhranneen itsensä kaupallisuuden alttarilla.

Uudella levyllä pääsäveltäjän roolin ottanut kitaristi Bill Kelliher totesi Noiseyn haastattelussa, ettei tätä kiinnosta pätkän vertaa mitä netissä huudellaan. Kelliher toteaa Mastodonin tehneen asioita aina vain ja ainoastaan oman päänsä mukaan ja ainoat ihmiset, joihin hänen tarvitsee tehdä vaikutus, ovat hänen yhtyetoverinsa.

– Emme me ole kirjoittaneet sopimusta, jossa sanotaan että me soitamme heavy metalia tai death metalia tai crust punkia koko lopun ikämme. Osa faneistamme on todella hulluja ja he analysoivat joka biisin nuotti kerrallaan ja tavu tavulta, kuka laulaa mitäkin, miksi tämä biisi ei kuulosta samalta kuin edellinen ja miksi tämä imee, koska se on erilainen, Kelliher toteaa.

– En minä halua miellyttää ketään Facebookin huutelijaa. En välitä paskan vertaa. Minua huvittaa, kun näen jonkun kommentoivan netissä että olemme myyneet itsemme kun teemme Show Yourself -kappaleen tyylisiä biisejä. Kuka vittu sinä olet sanomaan mitään ja miten niin olemme myyneet itsemme? Minä soitan juuri sitä musiikkia mitä haluan! Jos haluan tehdä levyllisen poppia, niin minähän jumalauta teen! En ole tilivelvollinen muille kuin bändin muille kavereille… ja vaimolleni.

Kelliheristä on todella huvittavaa, miten joku jaksaa kirjoittaa yhtyeestä paskaa, mutta silti seuraa bändiä koko ajan esimerkiksi Facebookissa.

– Yrittävätkö he olla jotenkin cooleja? Minulle tulee ensimmäisenä mieleen joku finninaamainen 14-kesäinen istumassa kotona koneella kalsarisillaan. Missä sinun 17 vuotta aktiivisena ollut bändisi on? Missä ovat sinun plakaattisi, jossa lukee ”kolminkertainen Grammy-häviäjä”?