Judas Priest -kitaristi kertoo, mikä on paras Rob Halfordilta koskaan saamansa neuvo – ”Tulen aina muistamaan sen”

Richie Faulkner on painanut laulajan neuvon syvälle muistinsa sopukoihin.

10.07.2023

Richie Faulkner on nyt ollut heviveteraani Judas Priestin kitaristina 12 vuotta ja ollut mukana kolmella pitkäsoitolla: Redeemer of Souls (2014), Firepower (2018) sekä parhaillaan työn alla olevalla, toistaiseksi nimettömällä albumilla. Faulknerilta kysyttiin tuoreessa Talk Louderin haastattelussa, mikä on paras neuvo, jonka kitaristi on näiden 12 vuoden aikana saanut laulaja Rob Halfordilta.

”Kun teimme Firepoweria, meillä oli muutamia mielipide-eroja. Kerroin oman näkemykseni ja Glenn (Tipton, Priestin toinen kitaristi) kertoi omansa. Ja hän on kuitenkin legenda – mikä minä olen sanomaan yhtään mitään? Mutta minulla oli kuitenkin oma mielipiteeni ja vaihdoimme muutamia sanoja. Ei se ollut mitään riitelyä, mutta molemmilla oli vahvat näkemykset siitä, mihin suuntaan biisin pitäisi mennä”, Faulkner pohjustaa.

”Jälkeenpäin pyysin Robilta anteeksi, että homma meni sellaiseksi. Mutta hän sanoi: ”Ei, juuri noin sinun pitääkin tehdä. Muuten tulet aina vihaamaan toista osapuolta etkä koskaan tee mitään. Jos mielestäsi näkemyksesi on oikea, sinun täytyy kertoa siitä’. Ja hän on aivan oikeassa. Jos aina antaa periksi, voin hyvin kuvitella, miten ennen pitkää katkeroituu ja alkaa vihaamaan muita ja se tukehduttaa luovuuden. Joten tulen aina muistamaan sen.”

Faulkner lisää, että Tipton ja muut bändin jäsenet ovat kuitenkin avoimia ehdotuksille ja uusille ideoille eli kyse ei ole siitä.

”Glenn on niitä tyyppejä, joka aina kysyy muiden ideoita ja jos ne ovat hänestä parempia, sen mukaan mennään. Hän on hyvin avoin uusille ideoille, mitä hänen ei tarvitsisi olla. Oli siis suuri kunnia olla mukana tuollaisissa jutuissa.”

Lisää luettavaa